Planken is moeilijk, maar wel te leren. Foto:Bert Dijkhuizen, PR Boemerang
Planken is moeilijk, maar wel te leren. Foto:Bert Dijkhuizen, PR Boemerang Foto:

Boemerang en Odival zetten pilotproject voor jeugd door

EIBERGEN - De afgelopen drie weken konden leden van Boemerang kennis maken met gymlessen gegeven door Mark Elschot. Doel hiervan is de motorische vaardigheden van de deelnemertjes te verbeteren, waardoor ze hopelijk ook nog beter gaan volleyballen.

Ondanks de aarzelende start hebben beide verenigingen besloten het pilotproject vanaf begin november door te zetten tot in ieder geval eind mei 2018. Niet alleen leden van de beide deelnemende verenigingen kunnen deelnemen aan het project, ook kinderen die geen lid zijn, zijn van harte welkom. Het maandelijkse contributiebedrag is vastgesteld op 20 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers wekelijks een volleybaltraining van vijf kwartier en een gymles van één uur.
Het doel van het pilotproject is en blijft een verbetering van de lichamelijke beweeglijkheid van de deelnemers. "Opvallend in dit kader is de kolom van Jacques Brinkman in de Telegraaf van 24 oktober, waarin hij de coach van het Nederlandse herenhockeyteam, Max Caldas citeert. Caldas gelooft heilig in een brede motorische ontwikkeling van kinderen, die bereikt kan worden door hen op jeugdige leeftijd kennis te laten maken met diverse sporten", aldus een woordvoerder van de verenigingen.
Boemerang en Odival bieden de jeugd van Eibergen deze mogelijkheid. De initiatiefnemers en drijfveren achter deze pilot, Henja van Dinter en Mark Elschot geloven in hun project, nu nog de deelnemers.
Inlichtingen over de pilot zijn te verkrijgen bij henjavandinter@gmail.com.