In de voetsporen van Indiana Jones met de archeologiedagen bij de Scheper. Foto: PR
In de voetsporen van Indiana Jones met de archeologiedagen bij de Scheper. Foto: PR Foto:

Nationale Archeologiedagen bij
Historisch Museum de Scheper

EIBERGEN - Indiana Jones zal men hier waarschijnlijk niet tegenkomen, maar wie de handen uit de mouwen steekt kan zelfs in een kleine zandoppervlakte altijd wel wat vinden. Voor het eerst doet de provincie Gelderland mee aan de Nationale Archeologiedagen, die bedoeld zijn om archeologie meer op de kaart te zetten. Kom zien, horen, ontdekken en graven.

Op zaterdagmiddag 14 oktober houdt historisch museum de Scheper een speciale archeologiemiddag voor kinderen waarin zij zich naar hartenlust kunnen uitleven. Ze kunnen zich laten verrassen door de bodemschatten van Eibergen en zelf opgravingen doen. Maar men kan ook, net als Indiana Jones, op een archeologische speurtocht door het museum gaan. Liefhebbers kunnen een eigen mozaïek maken, of een 'historische' selfie.
En na al dat vermoeiende werk is er voor elk kind een lekkernij naar historisch recept. De kinderen dienen wel door een volwassene begeleid te worden. Verder houdt archeoloog Norbert Eeltink op vrijdagmiddag 13 oktober van 15.00 tot 16.00 uur een lezing voor belangstellenden met als titel: 'Botonderzoek in de archeologie'.
Archeologische vondsten vinden bezoekers ook terug in de vaste collectie van het museum én bij de tijdelijke expositie over historische kleding.

Het museum is open van: 13.00 tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.


www.museumdescheper.nl