Cursus tuin ontwerpen. Foto: PR
Cursus tuin ontwerpen. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Cursus Ontwerp je eigen tuin

BARCHEM – Joke Klein Tiessink uit Barchem van Tuinontwerp en Adviesbureau de Krosenbrink gaat vanaf half oktober van start met de cursus: Ontwerp je eigen tuin.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag een andere vormgeving willen geven aan een bestaande tuin. Het is ook geschikt voor mensen die pas voor het eerst een tuin hebben maar niet weten hoe ze deze moeten indelen. In vier dagdelen wordt er uit helemaal niets een ontwerp op tekening gezet door de cursist. Alles gaat stap voor stap in een rustig tempo. De groepen zijn namelijk klein: drie cursisten per dagdeel voor optimale aandacht. Wat wordt er zoal besproken? Hoe meet je je tuin in en hoe zet je dit op papier? Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe ga je je wensen en mogelijkheden benutten? De planten: hoe kunnen deze ingepast worden in de tuin en als laatste hoe maak je van deze gegevens een ontwerp om dit in je eigen tuin toe te passen?
Om dit te ondersteunen gaat Joke Klein Tiessink nog excursies houden naar tuin gerelateerde bedrijven, om nog meer inzicht te krijgen hoe je je tuin kunt vorm geven en met welke materialen. Joke Klein Tiessink heeft dit jaar het tuinadviesbureau al zeventien jaar, dus erg veel ervaring met tuinontwerpen. Meer dan vierhonderd tuinen zijn bij haar van de tekentafel afgekomen. Daarom kan ze veel uit de praktijk vertellen wat handig is en wat niet. Ze heeft met alle soorten tuinen ervaring en heeft zeer veel kennis van planten en welke plant het waar goed doet. De meeste ervaring heeft ze in eigen tuin opgedaan en met vallen en opstaan gewerkt zoals de gemiddelde tuineigenaar met z'n tuin omgaat.
De cursus wordt gegeven op 'de Krosenbrink aan de Lenderiet 8 in Barchem en begint vanaf half oktober bij voldoende deelname. Er is keuze uit een ochtend, middag of avondcursus. Als een dagdeel vol is gaat de cursus beginnen.Voor wie niet zelf de tuin wil ontwerpen kan Joke Klein Tiessink dat natuurlijk ook doen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals: een schets, waar de grove lijnen uitgezet worden. Een beplantingsplan, advies ter plekke maar men kan ook een compleet ontwerp laten maken, dit bestaat uit een schets, een ontwerp, beplantingsplan- en lijst, sfeertekening, tips en trucs en onderhoudskalender. Met dit pakket kunnen mensen zelf of met behulp van een hovenier of stratenmakers aan de slag. Voor meer informatie over de data en kosten: zie de website : www.dekrosenbrink.nl of via tel. 0573-441182.