Boemerang en Odival gaan
samenwerking aan

EIBERGEN - Louis van Gaal zei het al, gymnastiek is de basis van alles. En erelid Eric Stam van Boemerang zei, toen hij nog trainer was, dat hij kon zien wie van zijn pupillen op gymnastiek had gezeten en wie niet. Met deze informatie in het achterhoofd zijn begin dit jaar beide verenigingen met elkaar gaan overleggen of het mogelijk is om kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar in een gezamenlijk project hun motorische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Er was al eens eerder informeel contact over dit idee maar concreet werd het nooit. Nu willen beide verenigingen spijkers met koppen slaan. Henja van Dinter van Boemerang en Mark Elschot van Odival vertellen enthousiast over het plan.

De pilot van dit innovatieve samenwerkingsproject start in oktober met drie gratis inloop-lessen van Odival in de Pickerhal, hal B, van 17.00 tot 18.00 uur. Begonnen wordt op 6 oktober en daarna op 13 en 20 oktober.

De lessen zullen voornamelijk bestaan uit grondgymnastiek, balvaardigheids oefeningen, samenwerkingsspellen en oog-hand coördinatie. Het is de bedoeling dat de lessen elke keer weer bestaan uit andere leuke, uitdagende oefeningen.

Beide verenigingen hopen dat het proeven aan deze activiteiten er toe leidt dat de deelnemers na de proef blijven en zich zo verder ontwikkelen.
Informatie over het project is per mail, te verkrijgen bij Henja van Dinter en Mark Elschot.


henjavandinter@gmail.com en mark-elschot@hotmail.com