Goud voor Naomi. Foto: Eigen foto
Goud voor Naomi. Foto: Eigen foto Foto:

Naomi Overkamp pakt goud op Warsaw Judo Open

EIBERGEN - De 16-jarige Naomi Overkamp uit Eibergen is vrijdag 29 september rond 6.00 uur met Stichting Judosport Oost afgereisd naar de hoofdstad van Polen. Toen ze zo'n 12 uur later aankwam in Warschau, kon ze gelijk naar de weging. Mede dankzij haar sportdiëtiste van Topsport Gelderland woog ze ruim een kilo onder het maximum in haar gewichtsklasse tot 70 kg.

Zaterdag 30 september was ze al vroeg in de Torwar Hall. De wedstrijden zouden rond de klok van 10.00 uur beginnen, maar ze haar geduld werd aardig op de proef gesteld. Ruim na de middag begonnen eindelijk haar wedstrijden in U17W-70.

De eerste partij was Naomi uitgeloot en de drie partijen daarna heeft ze gewonnen van een twee Poolse en een Bulgaarse judoka. Tijdens één van de partijen nam de Eibergse judoka de Poolse Julia Gut in een verwurging, de tegenstandster kwam knel te zitten en klopte de wedstrijd snel af. Naomi zou om 18.00 uur haar finale wedstrijd spelen op de Poolse tatami, maar doordat het zo'n enorm druk bezocht toernooi was, begon haar finale uiteindelijk pas na 20.00 uur.

Ze moest het opnemen tegen de Duitse judoka Josephine Richter. Tijdens de wedstrijd kreeg de tegenstander een één shido (strafpunt) tegen. Na 4 minuten ging deze partij ging over in een Golden Score. Naomi heeft de finale partij gewonnen na zo'n 10 minuten judoën. Dit is een topprestatie voor de Eibergse.

Dit Internationale toernooi in Warschau is mede mogelijk gemaakt door haar sponsoren. De Eibergse judoka is te volgen op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/PassionForJudo.