Ray Benz treedt vrijdag op bij Taste. Foto: PR
Ray Benz treedt vrijdag op bij Taste. Foto: PR Foto:

Bokbierfeest bij Taste

GROENLO - In Rockcafé Taste vindt op vrijdag 6 oktober een bokbierfeest plaats, met Ray Benz en Friends. Medewerking verlenen onder andere Alan Gascoigne, Jan Kolkman en Marco van der Aar.

Ray Benz is een band bestaande uit gelouterde muzikanten, sinds de jaren '80 actief in de muziek, die eigen werk spelen. In 2015 leverden ze een cd af getiteld 'About Time.' Dit najaar gaat de band een EP opnemen met nieuw repertoire. De band zal deze avond eigen nummers spelen aangevuld met samengesteld repertoire vertolkt door muzikale vrienden: Alan Gascoigne, Jan Kolkman en Marco van der Aar.
Met zijn nieuwe Gascoigne's Quartet brengt Alan Gascoigne deze avond een mooi repertoire dat als Blues/Rock gekenmerkt kan worden. Jan Kolkmanzal deze avond samen met Ray Benz een mooie pot gitaarspel laten horen. Marco van der Aar vertolkt deze avond nummers van een oude rocklegende.

Aanvang 22.00 uur, entree vrij.


Collectanten gezocht voor Leger des Heils

BERKELLAND - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Berkelland voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils.

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 kwamen meer dan honderdduizend mensen in aanraking met het Leger des Heils. Dat is bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Denk hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.
"Het wordt in Nederland steeds belangrijker naar elkaar om te kijken in de eigen buurt. Het Leger des Heils wil sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijden, door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten waar wekelijks activiteiten gehouden worden", stelt commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland. "De deuren van buurtsteunpunten en kerkgebouwen staan voor iedereen open en wekelijks worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten gehouden. "Zo dragen we bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood."
Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven zoekt het Leger mensen die willen helpen, zodat dit belangrijke werk door kan blijven gaan. Onder de noemer 'Samenleven doe je dus niet alleen', organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte. Wie mee wil helpen kan contact opnemen via www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036 -5398175.


Start nieuw activiteitenseizoen Old Reurle

BERKELLAND – De Historische Vereniging Old Reurle zal in de komende maanden van oktober tot maart op alle tweede woensdagen van de maand weer interessante lezingen verzorgen voor haar leden maar ook voor niet-leden.

Ook dit seizoen is er met betrekking tot de onderwerpen weer geprobeerd om 'voor elk wat wils' te zorgen. De oktober lezing op woensdagavond 11 oktober zal verzorgd worden door Jeroen Philippona uit Zutphen en heeft als titel 'Een Kroezeboom'. Nederland staat bekend als een boom-arm land. Hoe onjuist dit is blijkt als men met Jeroen Philippona meereist langs een aantal bijzondere bomen in onze eigen omgeving. Hij laat een ieder kennismaken met een keur aan monumentale, vaak oude (eiken)bomen. Het aantal is daarbij juist opvallend. De reis voert langs een flink aantal landelijke toppers qua afmeting en leeftijd, waarbij tijdens de lezing vanzelfsprekend speciale aandacht zal zijn voor de 'Kroezeboom' van Ruurlo. De lezing vindt plaats in gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Toegang niet-leden: 2,50 euro.