Voorzitter Inus Westhoff, Ellen Breukers (secr.), Henk Oudelaar (penningm,), Wim Winkeldermaat en Jan Willem Wensink. Foto: Rob Weeber
Voorzitter Inus Westhoff, Ellen Breukers (secr.), Henk Oudelaar (penningm,), Wim Winkeldermaat en Jan Willem Wensink. Foto: Rob Weeber Foto:

Gemeenschapsraad Neede heeft nieuwe website

NEEDE - De gemeenschapsraad Neede (GRN) kan met nieuw elan de herfstperiode ingaan. Er was al een tijdje sprake van de nieuwe website, maar nu is het zover, de site is af en gelanceerd.

Door Rob Weeber

En dus kan iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de GRN weer het laatste nieuws vinden en het contact aangaan over de activiteiten waarbij de GRN betrokken is en waarvoor het zich inzet. Of het nu een uitkijktoren, een voormalige waterzuivering of een nieuwe verbindingsweg is, de GRN behartigt uiteindelijk de belangen van de inwoners die ermee te maken krijgen. 'Veur mekare met mekare!'
Met de komst van een nieuwe website is ook de huisstijl en het logo aangepast. Het logo verbeeldt het dorp Neede. De groene streep duidt op de rondweg om het dorp heen. Daaronder staan de drie koeken van keel uit het oude gemeentewapen. De gekleurde slingers daar weer onder symboliseren de inwoners van het dorp en in de naam zitten de woorden 'een Neede' verwerkt, als verwijzing naar de eenheid en samenhang van het dorp. Inhoudelijk valt de nieuwe huisstijl en de indeling op. Op de homepage bijvoorbeeld vindt je de rubriek 'laatste nieuws', waar de projecten worden benoemd en beschreven waarbij de GRN is betrokken. Deze zijn overigens ook te vinden onder het menu item projecten. Verder is via de contactpagina makkelijk contact te leggen, onder meer via een directe link naar de Facebookpagina.
Jan Willem Wensink, een van de bestuursleden van de GRN, wijst op het belang van goede online zichtbaarheid. "Wij zijn de enige grote kern die na de fusie tot Berkelland een dergelijk zelfstandig orgaan hebben. Omdat we met de GRN de belangen van de inwoners naar de nieuwe gemeente behartigen, is het ook zaak dat we op een goede manier contact kunnen houden met diezelfde inwoners. Naast de website hebben we ook nog een Facebookpagina, maar ook hier gaan we aan werken. De pagina wordt straks actiever bijgehouden dan nu het geval is. Als dat goed functioneert, dan kunnen we ons werk richting de gemeente nog beter doen. We hebben immers al de nieuwe gemeentelijke contactfunctionaris aan tafel."
Het bestuur van de GRN doet wederom een oproep naar de inwoners van Neede om het bestuur te komen versterken. Sinds de laatste oproep heeft zich een iemand gemeld die zitting heeft genomen in het bestuur, de heer Menno van der Werff. Maar men wil nog meer leden, liefst jongeren. Daarnaast kunnen de verenigingen en stichtingen die lid zijn van de GRN, hun afgevaardigde sturen naar de maandelijkse bijeenkomsten van het bestuur.


Preventie is de essentie

NEEDE - Preventie is de essentie, ook bij de PCOB. Dit is de titel van de ledenbijeenkomst van de PCOB Neede en omstreken op dinsdag 10 oktober. De bijeenkomst is vanaf 14.00 uur in Gebouw Diekgraven, Kostersteeg in Neede. De bijeenkomst duurt tot 16.45 uur.

Brandweer en politie geven nuttige tips over de veiligheid in en rond de woning. Hoe kan brand worden voorkomen? Hoe kunnen we ongewenste gasten buiten de deur houden? Senioren blijven steeds langer in hun eigen huis wonen. Het is dan ook van groot belang dat de veiligheid in en rond de woning in orde is. De politie en de brandweer zullen elk in een presentatie van 45 minuten nuttige uitvoerbare adviezen geven. Er is voldoende tijd voor vragen. ook niet leden zijn welkom. Voorafgaande aan de ledenbijeenkomst staat het huishoudelijk deel gepland. Hierin zal kort verslag gedaan worden over het verloop dan de gesprekken met de lokale politieke partijen. Tijdens deze gesprekken komen de aandachtspunten van de PCOB voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan de orde. Info via: tel. 0545 – 294229


Gezamenlijk concert Needse muziekverenigingen

NEEDE - Al meer dan vijftig jaar geven de muziekverenigingen uit de voormalige gemeente Neede samen een concert. Het zogeheten vier korpsen concert. Een traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. Het concert is op zaterdag 7 oktober, om 19.30 bij zaal Hassink en de toegang is gratis.

Tijdens deze avond verzorgt elk orkest een kort programma. Nieuw dit jaar is dat er tevens twee gezamenlijke marsen ten gehore worden gebracht. Een voor de pauze door Accoord Haarlo en Amicitia Rietmolen en een aan het eind van de avond door Crescendo Neede en Concordia Noordijk.

Elk jaar is een vereniging de gastheer en neemt de organisatie op zich. Dit jaar is het de beurt aan Concordia Noordijk en zal het concert bij Zaal Hassink te Noordijk plaatsvinden. Er is een gevarieerd programma samengesteld door de verenigingen. Elke vereniging kent zijn eigen voorkeur, bezetting en muzikale invulling, waardoor een bijzondere avond ontstaat. Onder het genot van een kop koffie, aangeboden door de muziekverenigingen, kan worden genoten van de vele muzikale talenten van de voormalige gemeente Neede. De onderlinge band is goed en wordt door dit concert, maar ook door andere activiteiten zoals het binnen halen van de avond4daagse, versterkt. Het concert is zeker niet alleen voor de muzikanten, maar voor iedereen die graag naar muziek luistert, en gewoon een lekkere muzikale avond uit wil.

Het nieuwe logo. Foto: PR