Tom Braxton. Foto: PR Jazz Eibergen
Tom Braxton. Foto: PR Jazz Eibergen Foto:

Meer keuze bij collectieve verzekering

BERKELLAND - Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau kiezen via welke verzekeraar zij willen deelnemen aan de collectieve ziektekostenregeling. Tot voor kort kon dit alleen via zorgverzekeraar Menzis. Als het aan de gemeente Berkelland ligt, komen daar per 1 januari 2018 de dochteronderneming van zorgverzekeraar DSW (InTwente) en Salland Zorgverzekeringen bij.

Op verzoek van onder andere de gemeenteraad en verschillende belangenorganisaties heeft de gemeente in samenwerking met adviesbureau BS&F en de Sociale Dienst Oost Achterhoek (die uitvoering geeft aan de regeling) een behoeftepeiling en een marktconsultatie verricht. Uiteindelijk leidde dat tot deze twee nieuwe samenwerkingspartners. De gemeente is in de afrondende fase om met deze zorgverzekeraars afspraken te maken.
Door het aanbieden van een collectieve ziektekostenverzekering probeert de gemeente te voorkomen dat een kwetsbare doelgroep, namelijk inwoners met hoge zorgkosten en een laag inkomen, door het eigen risico in de financiële problemen komt en/of zorg mijdt. Het afgelopen jaar hebben 1487 inwoners gebruikgemaakt van de collectieve zorgverzekering. In 2016 waren er dat 1078.


Open repetitie bij
koor Gospel Drive

BERKELLAND - Koor Gospel Drive houdt op woensdag 4 oktober een open repetitie. Het koor oefent vanaf 20.00 uur op Landgoed Hilhorst, Boshoek 6, Gelselaar. Toegang is gratis.

Gospel Drive is een fris, gemotiveerd, Achterhoeks koor, onder leiding van Nardi Strijbos-Hilhorst. Pianist bij het koor is Eelco Schuijl. Het koor is groeiende en zoekt nog vooral alten en mannen. Maar ook sopranen zijn welkom. Wie mee wil zingen moet wel een 'drive' hebben om gospel te zingen, leergierig zijn en van gezelligheid houden.Belangstellenden vanaf 16 jaar zijn welkom op 4 oktober. De huidige leden komen uit Gelselaar, Geesteren, Borculo, Neede, Ruurlo en Groenlo. Meerijden is vaak mogelijk. Informatie is te verkrijgen bij Rieneke Hilhorst rienekehilhorst@gmail.com.


OSVB legt uit over
zorgverzekeringen

BERKELLAND - De Onafhankelijke Senioren Vereniging Berkelland (OSVB) heet haar leden welkom op dinsdag 10 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Kulturhus in Ruurlo. Jos Eisink, penningmeester van de OSVB vertelt over zorgverzekeringen. Aan bod komen de basisverzekering en de aanvullende pakketten en bekeken wordt waar eventueel op bespaard kan worden.


Jazz Eibergen met Tom Braxton in De Stier

EIBERGEN- Café De Stier en de community Jazz Eibergen hebben de programmering tot het eind van dit jaar rond. De Amerikaanse saxofonist Tom Braxton trapt af op donderdag 5 oktober. Deze exponent van de zogeheten 'smooth jazz' deelde het podium met onder meer Marcus Miller en Philip Bailey. Braxton wordt begeleid door Sietse Huisman (drums), Will Maas (toetsen) en Ronald Jonker (bas). De jazzavond aan de Kleine Hagen 6 begint om 20.30 uur en de entree is 10 euro. Vrijdag 20 oktober is Rosan Asmussen te gast en op vrijdag 27 oktober is er onder de noemer 'Organic Grooves' een dansavond met de deejays Marjon & Raph (gratis entree).