Uitzicht over de historische Hanzestad Doesburg. foto: PR
Uitzicht over de historische Hanzestad Doesburg. foto: PR

Culturele Zondag van Doesburg deze maand in het teken van geluk

DOESBURG – Al meer dan 30 jaar lang staat in Hanzestad Doesburg de eerste zondag van de maand in het teken van de Culturele Zondag. Een unieke culturele route waarbij kunstenaars, galeries, podia en musea de deuren open zetten voor publiek. Bezoekers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur genieten van kunst, ambachten en cultuur in het historische stadscentrum.

De Culturele Zondag van Doesburg trekt maandelijks bezoekers uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België. De editie van zondag 1 oktober zal geheel in het teken staan van het thema "Geluk, vroeger en nu".

Hiermee sluit men aan bij het onderwerp dat in oktober tijdens de Maand van de Geschiedenis volop in de belangstelling staat. Een gratis routebeschrijving met uitgebreide informatie is verkrijgbaar bij VVV Doesburg en deelnemers van de Culturele Zondag.
Om 15.00 uur kunt u onder leiding van een gids de toren van de Grote of Martinikerk te beklimmen. De beklimming wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Hanzestad, het IJssel landschap en vergezichten over de Veluwezoom, Achterhoek en Liemers.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website.


www.doesburg.nl