Eigenaar André Ouwendijk met de ICTWaarborg Publieksprijs. Foto: Rob Weeber
Eigenaar André Ouwendijk met de ICTWaarborg Publieksprijs. Foto: Rob Weeber Foto:

123PCcenter Eibergen wint publieksprijs computerwebwinkel 2017

EIBERGEN - In the Harbour Club in Amsterdam werden op 29 juni voor de 13de keer de ICTWaarborg Awards uitgereikt aan Nederlandse ICT bedrijven. Aan de verkiezing deden 5000 bedrijven mee die allemaal gemeen hebben dat hun kernactiviteit op de ICT is gericht. De ICTWaarborg Awards kent twee soorten prijzen, publieksprijzen en vakprijzen. Binnen de eerste categorie wordt bovendien onderscheid gemaakt tussen provinciale winnaars en een landelijk winnaar. Aan het eind van de avond werd het Eibergse bedrijf 123PCcenter van André Ouwendijk verkozen tot Beste Computerwebwinkel 2017 van de provincie Gelderland.

Door Rob Weeber

Bij de verkiezing wordt naar twee criteria gekeken, het aantal beoordelingen op verschillende portals, waaronder de portal computerwinkels.nl, en de gemiddelde score van de beoordelingen. Het bedrijf dat het best beoordeeld is, en de meeste stemmen heeft gekregen, is de uiteindelijke winnaar. De periode die voor de verkiezing meetelde was 31 maart 2016 tot en met 24 maart 2017. 123PCcenter behaalde vijf sterren, het maximaal haalbare. Eigenaar Andre Ouwendijk is enorm verrast met de uitslagen tegelijkertijd trots op zijn prijs. Het toont volgens hem aan dat ook kleine bedrijven de grote kunnen verslaan, als ze maar goed en continu presteren en innovatief zijn. 123PCcenter is geheel gericht op gebruikte computers en (nieuwe) onderdelen/randapparatuur van de A-merken zoals Dell, HP en Lenovo. De (web)winkel onderscheidt zich door het grote aanbod kwalitatief goede apparatuur, de buitengewone service en snelle levertijd. Daarnaast staat betrouwbaarheid hoog in het vaandel. De eigen reparatieafdeling bijvoorbeeld bezit een grote kennis van het vakgebied en is in staat om vrijwel ieder probleem in eigen huis op te lossen. De webwinkel 123PCcenter is in 2012 opgericht. De fysieke winkel bestaat sinds 2013. Niets staat dus het nog jonge bedrijf in de weg om op de ingeslagen weg verder te gaan en door te groeien tot webwinkel nummer één van Nederland.
Men vindt 123PCcenter Eibergen in de J.W. Hagemanstraat 2 in Eibergen. Telefoon 0545-74 50 00.


In vuur en vlam in de Oude Mattheüs

EIBERGEN - In de Oude Mattheüs, Grotestraat 50 in Eibergen, is een expositie te zien met het thema 'in vuur en vlam'.

Veel mensen hebben een passie die heel belangrijk is in hun leven. Ooit werden zij door 'iets' gegrepen en besloten hiermee zelf ook aan de slag te gaan.
Het verrijkt hun leven en zij zouden het niet graag willen missen. Zo laten onder andere een vogelkenner, dirigent, iconenschilderes en gepassioneerd Koninklijk Huis verzamelaar bezoekers kennis maken met hun passie.
Men kan de zeer verschillende onderwerpen bekijken, en soms ook beluisteren. Ook het orgel wordt zo nu en dan bespeeld door een gepassioneerde organist. Koffie en thee maken het geheel nog aantrekkelijker.

De expositie is vanaf 1 juli elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 14 uur tot 16.30 uur. Op Monumentendag 2017, op zaterdag 9 september sluit de expositie weer. 's morgens is er orgelspel en 's middags zijn er twee sprekers met interessante verhalen: Om 14.30 uur: zal Bert Westhuis, Imker, vertellen over zijn passie: bijen en bijenvolken. Om 15.30 uur : zal Casper Dekker, dieren preparateur, iets vertellen van zijn fascinaties over dieren en insecten.