Relaxen in het park. Foto: Susanne ten Have
Relaxen in het park. Foto: Susanne ten Have Foto:

Laatste keer Have a Nice Day op de Maat

Vervolg voorpagina

Silent Disco
Niet alleen Jurgens vindt een relaxte plek op de Maat. Het publiek van HAND zit aan de waterkant te genieten van de omgeving, ondersteund door de beats die op de achtergrond door de boxen knalt. Verstopt tussen de bomen zit de 'silent disco'. Geen grote boxen maar met hoofdtelefoons op hun oren swingen mensen op de muziek. Een groepje meiden zit op een bankstel, alleen maar lachende gezichten zijn er te zien. Alleen wie een hoofdtelefoon op zijn oren heeft weet waarom de mensen zo vrolijk kijken.

Het terrein is opgedeeld vijf verschillende muziek podia. Schönes Wochende, Goeie Buren en Hand Stage zijn enkele namen die aangeven welke artiesten optreden zaterdag op de Maat. Overal zijn andere elektronische klanken te horen, maar ze lijken elkaar niet te overtreffen. De regen in de ochtend zorgt ervoor dat het terrein in de middag nog niet volloopt met publiek, maar gaandeweg aan het einde van middag zodra de eerste zonnestralen door het wolkendek schijnen, staat er een rij voor de ingang.
Vrienden
Om de kaartverkoop te stimuleren konden bezoekers een vriend of vriendin meenemen. Op vertoon van één kaartje mochten bezoekers met z'n tweeën naar binnen. Volgend jaar is er weer een HAND-festival in het eerste weekend van juli. Waar is nog de vraag, de organisatie is op zoek naar een nieuwe plek waar zij de veertiende editie van het HAND-feest kunnen houden.

De sfeer is gemoedelijk. Foto: Susanne ten Have
De aankleding was ook dit jaar in stijl. Foto: Susanne ten Have
Genieten van muziek aan het water. Foto: Susanne ten Have