Laatste keer Have a Nice Day op de Maat. Foto: Susanne ten Have
Laatste keer Have a Nice Day op de Maat. Foto: Susanne ten Have Foto:

Laatste keer dansen op de Maat

EIBERGEN - Voor de laatste keer komen danceliefhebbers naar Eibergen om te dansen, relaxen en voor gewoon een leuke dag. De organisatie van Have A Nice Day neemt afscheid van het park en gaat op zoek naar een nieuwe locatie in de Achterhoek.

Door Susanne ten Have

Omdat de organisatie geen gebruik mag maken van het openluchttheater en de Oude Maat is deze afgesloten voor de festivalgangers. Dampende beats galmen over het terrein de Nieuwe Maat in Eibergen. Het lijkt het publiek niet te deren dat het evenement vanaf volgend jaar naar een nieuwe locatie moet.
"Toch is de intieme sfeer van Have A Nice Day op Wandelpark de Maat bijzonder", vertelt de Oldenzaalse Kim Jurgens. Ze ligt samen met haar goede vriendin Kim Baas lang onderuit in een net, dat tussen houten palen hangt. "We zijn op meer festivals geweest, maar nergens is de sfeer zoals hier. Als het een groot festival is dan is het ook meteen commercieel en verliest het zijn charme", vertelt ze. Het is haar vijfde keer dat ze een bezoek brengt aan HAND. Daarnaast zegt ze een echte festivalliefhebber te zijn. "Maar eigenlijk alleen naar locaties in de buurt zoals Freshtival in Enschede." Ook ziet zij dat de dertiende en laatste editie op de Maat anders is dan voorgaande edities. "De opstelling is anders dan de voorgaand jaren. Het is wel even zoeken naar de leuke plekjes die je gewend was", aldus de 40-jarige. Vriendin Kim Baas eert het festival om de relaxte uitstraling. "Bij andere evenementen is het zien of gezien worden. Hier loopt iedereen in zijn eigen stijl. Je kan bijvoorbeeld een paars pak aantrekken, niemand die daar van op kijkt", legt Baas uit.

Lees verder op pagina 19


Goede prestatie voor Heleen en Andres

EIBERGEN. Heleen Geessink heeft afgelopen zaterdag uitstekend gereden op het concours in Rossum. Ze won in de klasse L2 dressuur met haar pony Andres een eerste prijs. De jury waardeerde haar proef met maar liefst 207,5 punten. Heleen komt uit voor PC De Berkelruiters.