Vrijwilligster en medeorganisator van de festiviteiten Leni Klein Breteler. Foto: Rob Weeber
Vrijwilligster en medeorganisator van de festiviteiten Leni Klein Breteler. Foto: Rob Weeber Foto:

VVV Neede viert 100-jarig
bestaan met veel activiteiten

NEEDE - Dit jaar, 16 augustus, bestaat de VV Neede precies 100 jaar en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Eerder al, op 28 mei, was er de speciaal uitgezette fietstocht van 40 km waaraan 150 mensen hebben deelgenomen. Begin juli start de tweede activiteit, de verkoop van loten. Iedere woensdag, te beginnen met 14 juli, volgt er een trekking waarbij meerdere prijzen te verdienen zijn.

Door Rob Weeber

Het zijn allemaal prijzen uit de regio die iets met toerisme te maken hebben. Bovendien blijven alle verkochte loten geldig voor de finaletrekking op 9 september in de Hessenboerderij in Neede. Dan gaat de winnaar naar huis met als hoofdprijs een weekje kamperen in een volledig uitgeruste tent. Tijdens deze dag is er in de boerderij tevens een leuke markt georganiseerd met originele spullen. De dag wordt afgesloten met een feestavond.
Vervolgens is er vanaf 23 september tot en met 11 november in de Oale Smederieje een tentoonstelling. Hier zijn allerlei spulletjes verzameld die 100 jaar VVV en toerisme weerspiegelen. Het zijn vaak dingen die bij de mensen op zolder hebben gelegen en waarvan niemand het bestaan meer wist. Tenslotte volgt er in het najaar, november, nog een wandeling.
Op de jubileum dag zelf, 16 augustus, krijgen alle klanten die de winkel in Neede bezoeken 10% korting op het gehele assortiment met uitzondering van de (tegoed)bonnen. De loten zijn verkrijgbaar bij de VVV, bij Tabakorie Rona en in de Streekwinkel in de Oudestraat 48A. Ze kosten 2 euro per stuk. Nog niet alle informatie over de activiteiten is bekend. De definitieve informatie is te vinden/komt te staan op de Facebook pagina 'vvv tip neede' en de website.


www.vvvneede.nl