Houtdraaiwerk van Bennie Mensink. Foto: Rob Weeber
Houtdraaiwerk van Bennie Mensink. Foto: Rob Weeber Foto: V

WW in de Achterhoek blijft dalen

ACHTERHOEK - In mei is het aantal WW–uitkeringen in de Achterhoek met 367 verder afgenomen tot 6.226. Dat is 5,6% minder dan een maand eerder en 20,4% minder dan een jaar geleden. UWV verwacht dat de WW tot eind 2017 verder daalt tot circa 5.500.

Eind mei waren er de Achterhoek 6.226 WW-uitkeringen. Dat is 4,2% minder dan een maand eerder, en 14,6% minder dan een jaar geleden. Daarmee daalt de WW in de Achterhoek opnieuw sterker dan landelijk. In Nederland als geheel daalde de WW in mei met -3,9% en in de afgelopen 12 maanden met 13,9%. Het WW-percentage in de Achterhoek ligt nu op 4,1%, tegen 4,3% landelijk.

Eind mei publiceerde UWV haar Arbeidsmarktprognose 2017-2018. In deze prognose verwacht UWV dat het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek eind 2017 uitkomt op ongeveer 5.500. Daarmee zou het WW-percentage verder afnemen tot 3,6%. Door seizoensinvloeden zijn de komende maanden nog verdere dalingen van het aantal WW-uitkeringen te verwachten, waarna de WW in de laatste maanden van het jaar weer iets kan toenemen. In de zomer is er namelijk meer werk in bijvoorbeeld de horeca, terwijl er in november en december minder werk is in bijvoorbeeld de bouw en landbouw.


Lezing over Kennis Boek

EIBERGEN - Op zaterdag 1 juli wordt in Eibergen om 18.00 uur een lezing gegeven over het Kennis Boek. Het boek integreert de essentie van eerdere heilige boeken met Kennis over de mens, zijn evolutie en zijn plaats en rol in de kosmos.

Deze kosmische gids begeleidt de lezer naar de volgende fase in de evolutie. Tijdens de lezing wordt verteld over het ontstaan van het boek, de bijzondere kenmerken en de programma's die men ermee kan volgen. De lezing vindt plaats in het Yogacentrum, J.W. Hagemanstraat 36, Eibergen en wordt gegeven door een lid van de vereniging Het Kennisboek.

De toegang is gratis, inclusief drie hoofdstukken. Informatie en aanmelden: Paul Wewerinke: 06-46583332 of email: pwewerinke@gmail.com, Liesbeth de Groot: 06-49646520 of email: liesbethdegroot@outlook.com.


Houtdraaiwerk gemaakt door Bennie Mensink

BERKELLAND - Tijdens de pinksterdagen maakte onze correspondent een ronde langs de diverse ateliers tijdens de Berkellandse AtelierRoute. Op een van de foto's is een prachtig houtdraaiwerk te bewonderen van een kerststal. In het bijschrift is vermeld dat het werk gemaakt is door van A. Mentink. Helaas is de naam van de kunstenaar verkeerd geschreven. Dit werk is namelijk gemaakt door de heer A. Mensink. Bovendien werd het werk omschreven als houtsnijwerk, terwijl het om houtdraaiwerk gaat. Wie meer houtdraaiwerk van Bennie Mensink wil bekijken, is welkom aan de Pastorieweg 5 in Geesteren. Een afspraak kan gemaakt worden via tel. 0545-481631.


Glamping bij Obelink

WINTERSWIJK - De megastore van Obelink is open op zondag 25 juni, met als thema 'glamping': lekker luxe kamperen.

In het assortiment zijn allerlei kampeerspullen te vinden om glamp-ervaring te creëren: katoenen tenten, handige kampeermeubels en de leukste decoratie om je tent mee op te vrolijken. Tijdens deze open zondag zijn er leuke acties en activiteiten geregeld. Op de afdeling tuinmeubelen zijn allerlei heerlijkheden van de barbecue te proeven, van zelfgemaakte hamburgers tot gemarineerde kip tot meer lekkers.In het restaurant geldt de wekkerprijs: gaat de wekker tijdens het afrekenen, dan mag men zonder te betalen doorlopen. Obelink Vrijetijdsmarkt is op zondag 25 juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur.