De deelnemers aan de Kampeer Academy werden onder andere ingewijd in de geheimen van kopen op Campingaz.  Foto: PR
De deelnemers aan de Kampeer Academy werden onder andere ingewijd in de geheimen van kopen op Campingaz. Foto: PR Foto:

Obelink Kampeer Academy succes

GROENLO - Met goed weer vond de eerste editie van de Obelink Kampeer Academy plaats op Marveld recreatie in Groenlo. Een evenement waarbij de enthousiaste beginnende kampeerders in twee dagen de kans kregen om alle ins en outs van het kamperen te leren. Van het op- en afbouwen van de tent, tot aan gasgebruik, schoonmaken en koelen: alles kwam aan bod. Onder het motto 'kamperen kun je leren' gingen de Obelink-specialisten samen met de deelnemers aan de slag.

Oefening baart kunst
Kamperen begint natuurlijk met de boel installeren. Als beginnend kampeerder kan het nog wel een hele klus zijn om de tent op de juiste manier op te bouwen. Een groep Obelink-specialisten ging na aankomst van de deelnemers de velden langs om te helpen. Met een goede samenwerking, adviezen en tips stonden de tenten en luifels binnen no-time strak opgezet. Oefening baart kunst en met de beste tips in de pocket wordt dit in de toekomst voor de deelnemers geen probleem.

Workshops
Hard werken loont en na een lunch, verzorgd door De Heikamp en Hof van Eckberge, was het tijd voor de workshops. Bij kamperen komt een heleboel kijken en aan de hand van verschillende workshops verzorgd door Gimeg, Dometic, Gently en Campingaz werd de groep deelnemers zoveel mogelijk bijgebracht. Samen leren is natuurlijk leuker dan alleen en dat bleek aan de enthousiaste reacties. Op een interactieve manier gingen de deelnemers en Obelink-specialisten samen aan de slag met een kookworkshop, werd er een caravan schoongemaakt en is er een hoop duidelijk geworden over gasgebruik en koelboxen op de camping.

Leren kamperen
Wat valt er veel te leren over kamperen. Niet alleen over welke producten het best gebruikt kunnen worden, maar ook hoe te handelen in bepaalde situaties. Tientallen deelnemers hebben in de praktijk ervaren hoe het is om te kamperen en hebben antwoord gekregen op al hun vragen. Met goedgevulde magen, een leuke goodiebag en een glimlach op de gezichten werd er zondag weer afscheid genomen. Nieuwsgierig geworden en ook geïnteresseerd in de Obelink Kampeer Academy? In 2018 krijgt men opnieuw een kans om deel te nemen.


Land- en tuinbouwbeurs Oost-Nederland

ACHTERHOEK - De vierde editie van de Land- en Tuinbouwbeurs gaat op dinsdag 27 juni in van start. De beurs is verhuisd naar een locatie direct aan de A1 tussen Lochem en Rijssen (afslag Markelo). Hierdoor ligt het beursterrein nu centraal in Oost-Nederland.

Met 200 exposanten en bijna 20.000 bezoekers is deze vakbeurs uitgegroeid tot een complete vakbeurs voor mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondsteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek.
Drie dagen lang is de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland hét trefpunt voor ondernemende melkveehouders, akkerbouwers en agriërs met een gemengd bedrijf en bosbouw. Alle informatie is tijdens de vakbeurs voorhanden; informatie die bezoekers direct in hun bedrijf kunnen toepassen. "De beurs brengt de totale landbouw in beeld, waardoor er nieuwe ideeën en innovaties ontstaan. Zo is de beurs onderscheidend van andere beurzen", aldus Johan Wolters van organisatiebureau CNO-Expo BV.

De beurs, op het terrein van de familie Wessels aan de Elsenerveldweg 8 in Rijssen, is alle drie dagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur.


Flex Factory BV neemt Match 4U over

DOETINCHEM/LOCHEM - Het allround MKB bureau Match 4U uit Lochem is overgenomen door Flex Factory, eigenaar van Fides en Seesing Personeel. Door de overname ontstaat in de Achterhoek, een deel van Overijssel en Twente één sterke organisatie die alle vormen van flexibele arbeid en bijbehorende diensten aanbiedt.

Met de samenvoeging ontstaan synergievoordelen voor de verschillende merken. Flex Factory speelt met deze nieuwe stap in op de continu veranderende verwachtingen van haar klanten op het gebied van (flexibel) personeel. Er ontstaat door deze overname een organisatie met een totaal werkend bestand van 2.100 flexmedewerkers en een verwachte collectieve omzet van 70 miljoen euro. De deal is tot stand gekomen met behulp van Marktlink Fusies & Overnames die eerder ook de overname tussen Fides en Seesing verzorgde.
Match 4U BV is in 2004 opgericht door Monique Berendsen in Lochem. Dit bedrijf is een regionaal actief platform voor werkzoekenden en haar opdrachtgevers. Vanuit haar HR-achtergrond richt zij zich op toonaangevende en flexibele HR-oplossingen. Het dienstenpakket biedt naast uitzenden, payrolling en werving & selectie ook ondersteuning op HR-vlak, bijvoorbeeld door het inzetten van testen en assessments voor potentieel beoordeling, en door het inzetten van training en coaching.

In 2012 en 2014 is Match4U verkozen tot het beste MKB-uitzendbureau van Nederland. Vorig jaar won Monique zilver in de verkiezing 'uitzendondernemer van het jaar'. Match 4U wil toegevoegde waarde leveren aan haar opdrachtgevers. Zo is het bedrijf actief met het aanbieden van opleidingen voor flexmedewerkers en was het drie jaar geleden initiatiefnemer van het concept Verder in Techniek, waarbij in acht weken kandidaten succesvol worden opgeleid tot CNC operator. Monique Berendsen blijft operationeel directeur van Match 4U.

Berendsen: "De bedoeling is dat alle bedrijven binnen Flex Factory profiteren van elkaars kennis en kunde. Wij werken bijvoorbeeld momenteel helemaal niet met buitenlandse flexmedewerkers, terwijl Fides daar ervaren in is. Wij zijn ver met opleiden en ontwikkelen van medewerkers en delen straks deze kennis met de andere collega's. Match 4U groeit hard en wij moeten echt de volgende stap gaan maken. Deze krachtige regionale organisatie is de logische volgende fase en maakt het mogelijk dat we geen concessies hoeven te doen aan onze visie op kwaliteit en herkenbare lokale betrokkenheid richting flexkrachten en klanten."

Fides is in 2004 opgericht door Clemens van Lent in Doetinchem. Het is een landelijk opererende uitzendorganisatie, gespecialiseerd in het uitzenden van buitenlandse vakkrachten in de industriële en technische sector. Fides richt zich hiermee op organisaties in uiteenlopende branches en voert zelf de regie over werving & selectie op één van haar vestigingen in Nederland of Polen.

Van Lent: " Wij zijn een no-nonsense organisatie die direct passend aan de slag kan met een project en zelfs hele processen kan overnemen. Wij voldoen aan de vraag van de markt en bieden gemotiveerde arbeiders, die vaak werkzaamheden uitvoeren waar in Nederland geen krachten voor beschikbaar zijn. Je moet hierbij denken aan arbeidskrachten voor de productie en logistieke werkzaamheden in de food-, technische en logistieke sector, van twee medewerkers tot een paar honderd. Met Fides, Seesing Personeel en Match4U zie ik een organisatie ontstaan waar ik bijzonder trots op ben."


Laarberg besteedt meer aandacht aan communicatie

EIBERGEN/GROENLO - Regionaal Bedrijvenpark Laarberg besteedt vanaf juni 2017 meer aandacht aan de communicatie. Er zijn nieuwe activiteiten gaande zoals uitgifte van terreinen, de aanleg van de N18 en de voorbereiding van nieuwe projecten.

De website van de Laarberg is vernieuwd. De site heeft een moderne vormgeving gekregen en is zeer overzichtelijk. Ook kan men direct het aanbod aan kavels zien. Het adres van de website is laarberg.nl.

Stakeholders van Laarberg worden voortaan geïnformeerd via een nieuwsbrief die zo'n zes keer per jaar zal verschijnen.
Als men meer wil weten over nieuwe ontwikkelingen bij Laarberg kan en zich rechtsreeks wenden tot de directeur Arthur Borst, 0544-760000 of ai.borst@laarberg.nl.

Laarberg is het regionale bedrijvenpark in het oostelijke deel van de Achterhoek gelegen aan de N18. Het park is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten Berkelland en Oost Gelre met als doel de concurrentiepositie van de regio te waarborgen en te verbeteren. Laarberg biedt ruimte om te ondernemen. Er zijn ruime kavels beschikbaar met vestigingsmogelijkheden voor ondernemingen tot en met milieucategorie 5. Laarberg heeft uitstekende faciliteiten en richt zich onder andere op de maakindustrie, agro food en duurzame energie. Kuster Olie is in 2017 al het tweede bedrijf dat te kennen gaf zich op Laarberg te vestigen.