Gert van Hoef. Foto: PR
Gert van Hoef. Foto: PR Foto:

Gert van Hoef bespeelt
Koff-orgel in Neede

Barnevelder verbluft You Tubers over heel de wereld met orgelspel

NEEDE - De Barnevelder Gert van Hoef (22) heeft zoveel fans op YouTube, dat hij bijna kan tippen aan Nick en Simon. Deze volgers hebben hem echter niet gevonden om zijn zang- of gametalent: het is zijn orgelspel waarmee hij miljoenen mensen over de hele wereld raakt. Zaterdag 24 juni komt hij naar Neede. Gert geeft daar dan een concert op het fraaie Koff-orgel van de Grote Kerk. Via camera's is op de beamer zijn fascinerende handen- en voetenspel te volgen. Aanvang 19.00 uur. De toegang is € 8 (tot 15 jaar gratis) inclusief een kop koffie na afloop.

Het begint allemaal zo'n 8 jaar geleden: de dan 14-jarige Gert van Hoef plaatst zijn eerste video, waarin hij foutloos Bachs Toccata en Fugue speelt. Zijn inspiratie is een ander YouTube-filmpje, dat hij net zo lang heeft nagespeeld tot hij het stuk volledig in de vingers had. Binnen korte tijd is Gerts video een half miljoen keer bekeken. "Mensen vonden het geweldig omdat ik een klein, schattig jongetje met pluizig haar was, die zo'n moeilijk stuk kon spelen", legt Gert uit.

Het verhaal wordt nog verbluffender als blijkt dat Gert pas een jaar hiervoor is begonnen met orgellessen van zijn opa. Daarom typeert juist deze Bach-video Gert, die alles om zich heen vergeet als hij enthousiast is. "Ik oefende soms wel 10 uur op een dag".
Inmiddels heeft de Barnevelder zo'n 20 duizend fans. Door die bekendheid kan hij steeds meer concerten geven. Hij krijgt ansichtkaarten van luisteraars van over de hele wereld , die geraakt zijn door zijn muziek. En dat is precies wat hij wil: mensen ontroeren met orgelmuziek. "Als ik speel, ben ik intens gelukkig. Ik stop er al mijn emotie in".


www.gertvanhoef.nl


Deel college in gesprek met Needenaren

NEEDE - Burgemeester Joost van Oostrum en de wethouders Patricia Hoytink, Han Boer, Joke Pot en Marijke van Haaren komen op 11 juli naar Neede. Zij willen graag praten over ideeën, mogelijkheden en kansen voor Neede met inwoners en ondernemers.

Van 15.00 tot 19.00 uur kunnen belangstellenden het college uitnodigen voor een bezoek op locatie. Vanaf 19.30 uur is er in de Olde Mölle (Diepenheimseweg 21) een Van 15.00 tot 19.00 uur kunnen belangstellenden het college uitnodigen voor een bezoek op locatie. Vanaf 19.30 uur is er in de Olde Mölle (Diepenheimseweg 21) een gezamenlijke bijeenkomst voor alle inwoners en ondernemers van Neede.t voor alle inwoners en ondernemers van Neede.
Wie het college uit wil nodigen of wie aanwezig wil zijn bij de gezamenlijke bijeenkomst kan vóór 23 juni contact opnemen met Evert Jan Hamer, contactpersoon Neede, e-mail: e.hamer@gemeenteberkelland.nl of telefoonnummer: 0545 250 250.