Alfred, Rowan en Maike en voor Carmen en Marit. Foto: PR            
Alfred, Rowan en Maike en voor Carmen en Marit. Foto: PR             Foto: Verona Westera

Nieuwelingen bij damesselectie Gemini

NEEDE/BORCULO - Toen trainer Wilhelm de Ruiter aangaf te gaan stoppen bij het eerste damesteam van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini, werd er snel actie ondernomen om voor hem een opvolger aan te stellen. Inmiddels is de 53-jarige Alfred Oonk uit Neede al enkele weken aan het trainen met de dames ter voorbereiding op de competitie 2017-2018.

Vanaf zijn elfde jaar is Alfred gaan zitvolleyballen bij VAS BRENG en via de Tubanten Enschede in 1981 als spelverdeler in het Nederlands team gekomen.

Daarmee heeft hij een aantal heel grote successen behaald, zoals in 1983 goud op de WK en op 4 Paralympische spelen één keer goud en twee keer zilver. In 2000 heeft hij zijn actieve carrière beëindigd en zich helemaal toegelegd op het trainerschap bij de damesselecties van Dynamo Neede, Boemerang Eibergen en laatstelijk Cupido in Hengevelde.

Ook met hen kende hij de nodige successen. Door het vertrek van drie speelsters vanwege studie en zwangerschap moest het team ook aangevuld worden.
De 27-jarige Maike van Mourik is na 6 seizoenen bij Dash in Vorden teruggekeerd op het oude nest en de 21-jarige Rowan Berg is met de trainer meegekomen van Cupido. Daarnaast is de selectie tot 12 speelsters aangevuld met twee jeugdige talenten die afgelopen seizoen in Dames 2 van Gemini speelden, de 17-jarige Carmen Hemel en de 16-jarige Marit Garritsen.

Met de vernieuwde bezetting hopen trainer en dames weer een heel goed seizoen te spelen in de derde divisie.