Voorzitter bestuur fancy fair Engbert Bloemberg. Foto: Rob Weeber
Voorzitter bestuur fancy fair Engbert Bloemberg. Foto: Rob Weeber Foto:

Fancy Fair Protestante Gemeente Neede ten einde

NEEDE - 10 juni wordt in Neede voor de 25ste en tevens de laatste keer de bekende, jaarlijkse fancy fair en rommelmarkt gehouden op het Grote Kerkplein en in Aula Diekgraven. Het bestuur onder leiding van voorzitter Engbert Bloemberg heeft met pijn in het hart de beslissing genomen, maar de oplopende leeftijd van de vrijwilligers en de sterk teruglopende inkomsten, vorig jaar nog maar 4.500 euro, liet hen geen andere keus. Daar komt nog bij dat de kwaliteit van de aangeboden spullen terugloopt als gevolg van de concurrentie van Marktplaats en kringloopwinkels als Bohero en Actief.

Door Rob Weeber

Het evenement ontstond in 1992 vanuit de gedachte om (lokale) goede doelen te steunen, zoals de Vlearmoesbus, de Zonnebloem, Hospicegroep de Lely in Winterswijk en (voor een klein deel) de Kerk zelf. Jaar in jaar uit verzamelden de mensen spullen en lieten deze opslaan bij Ten Vaanholt in Noordijk.

Op de bewuste zaterdag waren er dan zo'n 100 vrijwilligers in touw die de kramen neerzetten, alle spullen sorteerden en over de ruim dertig kramen verdeelden. Traditioneel kon men terecht voor bloemen en planten, huisraad, speelgoed, kleding, stoffen en boeken. Verder was er het rad van avontuur, waarvan de prijsjes gesponsord werden door de Needse ondernemers.

En nu komt er dus een einde aan. De dit jaar overgebleven spullen zullen, al naar gelang de kwaliteit, of naar de kringloop gaan of naar de afvalcontainer. De kramen zijn eigendom van de Kerk en kunnen voor het goede doel gratis gebruikt worden en voor andere doeleinden tegen een gering vergoeding.

Om 15.00 uur is naar verwachting alles opgeruimd en wordt er traditioneel wat genuttigd in Aula Diekgraven. Daarnaast, hoewel het programma nog niet bekend was, komt er nog een extra bijeenkomst als afsluiting van het evenement. Voorzitter Bloemberg wil graag alle betrokken van harte bedanken voor hun inzet en speciaal Minie ten Hoopen die zich al 23 jaar heeft ingezet voor de fancy fair. "De fancy fair is weg, maar de gezelligheid onderling helaas ook", aldus Bloemberg.

De fancy fair en rommelmarkt wordt gehouden op zaterdag 10 juni op het plein van de Grote Kerk en in Aulu Diekgraven. Het evenement duurt van 9.30 tot 13.00 uur.