Elk jaar wordt de boom opgezet. Foto: PR
Elk jaar wordt de boom opgezet. Foto: PR Foto:

Pieter van Vollenhoven opent Museum MORE

RUURLO - Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag 23 juni in Kasteel Ruurlo een tweede locatie van Museum MORE. Deze locatie toont het werk en leven van Carel Willink, een Nederlandse kunstschilder van magisch realisme.

Kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers openden in 2015 de eerste locatie van Museum MORE in Gorssel, waar zij hun collectie Modern Realisme onderbrachten. Op de tweede locatie in Kasteel Ruurlo wordt hun collectie werken van Carel Willink (1900-1983) getoond. Uit de Willink-collectie zullen 45 werken te zien zijn. De opstelling toont de ontwikkeling van een jonge, zoekende kunstenaar die experimenteert met kubisme tot aan de schilder van een technisch perfect en raadselachtig oeuvre.
Kasteel Ruurlo en het omliggende landschapspark zijn volledig gerestaureerd. Vijf eeuwen bouwgeschiedenis zijn gecombineerd met moderne architectuur. Museum MORE Kasteel Ruurlo is toegankelijk voor publiek vanaf dinsdag 27 juni.


Sterren Stralen zoekt sponsor voor de boom

NEEDE - De zomer moet nog komen en Rotary Neede-Haaksbergen is al weer bezig met hartje winter. Ieder jaar rond kerst staat op de hoek van de Haaksbergseweg en de Needseweg aan de N18 een grote kersboom met daarin duizenden 'sterren' te stralen.

Dat is in het kader van de actie Sterren Stralen. De opbrengst van deze actie komt ten goede van kinderen in de omliggende plaatsen die het wat minder breed hebben. Er worden sinterklaas- en kerstcadeautjes van gekocht.
De kwaliteit van de kerstboom was vorig jaar wat minder fraai dan gebruikelijk. En de (dure) kabel met kersverlichting werd uit de opbergplaats gestolen. Rotary Neede-Haaksbergen is daarom op zoek naar iemand die dit jaar een kerstboom van zo'n 16 meter hoog beschikbaar wil stellen. En ook sponsoring van de actie Sterren Stralen in de vorm van een kabel met kerstverlichting zou zeer welkom zijn.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met kruidenierjaap@gmail.com.


Arriva blijft vervoerder in de Achterhoek

ACHTERHOEK - Ook de komende jaren, tot 2025, blijft Arriva de vervoerder voor de inwoners van de Liemers/Achterhoek en Rivierenland. De provincie –opdrachtgever voor het regionale openbaar vervoer- besloot de concessie te verlengen met vijf jaar. De concessie was afgesloten op 23 december 2009 voor tien jaar. Deze mogelijkheid om te verlengen met vijf jaar was opgenomen in het contract.

Voor een verlenging moest Arriva op vier punten positief scoren. Uit onderzoek en monitoring bleek dat dit op alle vier de punten is gelukt. De vier punten zijn: meer reizigers in de trein, klanttevredenheid, tevredenheid personeel en reductie van CO2.

Conny Bieze gedeputeerde mobiliteit: "De verlenging is ook een compliment aan alle medewerkers bij Arriva voor hun inzet en de directie die een goede partner is gebleken. We vertrouwen erop dat de komende jaren de stiptheid en de dienstverlening nog verder zal verbeteren."

Continuïteit
Door de verlenging wordt nu ook continuïteit geboden, zowel voor de reizigers als voor het bedrijf. De komende jaren gaat het openbaar vervoer steeds meer veranderen van nu nog volledig aanbodgericht naar meer vraaggericht. en met meer flexibele vormen.
Bieze: "Drukke lijnen gaan we sterker maken, beter en sneller. Lijnen waar minder mensen gebruik van maken gaan we anders organiseren. Vervoerders moeten bij deze veranderingen betrokken worden en denken mee en investeren mee. Om dit te kunnen doen is continuïteit ook belangrijk."