Achter (vlnr): Daan, Collin en Bob Brinkerink; Voor (vlnr): Freek, Tom Brinkerink en Frank Oonk. Foto: PR
Achter (vlnr): Daan, Collin en Bob Brinkerink; Voor (vlnr): Freek, Tom Brinkerink en Frank Oonk. Foto: PR Foto:

Intense vreugde om kampioenschap Feyenoord

'Wij waren erbij; Ruurlo was erbij'

RUURLO – 14 mei 2017. Voor velen een doodnormale zondag. Voor het Ruurlose drietal Frank Oonk, Bob Brinkerink en Tom Brinkerink absoluut niet. Dit is de dag dat 'hun' Feyenoord kampioen is geworden. Het drietal is al jarenlang hondstrouwe supporters van de Rotterdamse club. Als seizoenkaarthouders zitten ze elke thuiswedstrijd in De Kuip.

In een bloedstollende eindsprint zijn de nodige punten bij elkaar gesprokkeld om het landskampioenschap te kunnen vieren. "We hadden het vorige week af kunnen maken maar dit gebeurde niet. Des Feyenoords! Tot de laatste dag was het spannend. Want makkelijk zal het nooit gaan. Feyenoorder ben je niet voor de lol maar voor heel je leven! Eindelijk is het gelukt", zo laat Bob Brinkerink zondagavond enthousiast vanuit Rotterdam weten.

Iedere zondagmiddag om de veertien dagen vertrekt het trio vol goede zin naar Rotterdam. Vanuit Ruurlo is dit een twee uur durende trip. Bob Brinkerink: "Veel mensen verklaren ons voor gek. Misschien zijn we dat ook. Maar dan wel goed gek, gek van Feyenoord. Het gevoel dat we bij deze club hebben is onbeschrijfbaar. Dit kan je alleen begrijpen wanneer je zelf ook dat gevoel kent.

Zoveel tegenslagen. Zoveel missers. En toch staan we iedere week weer trouw in onze tempel aan de Maas! Het is de magie van de Kuip. De hoop. Ieder jaar opnieuw. Het trekt ons naar Rotterdam. Het is niet alleen de negentig minuten waarvoor je komt. Je komt voor je kameraden. Voor de voorbeschouwing, het schelden op de scheids en het napraten in de kroeg. Dit is onze zondag. Dit begrijpen wij alleen!"

Clubliefde
Dit seizoen dan eindelijk na achttien jaar eens weer het gewenste resultaat. Bob: "Wat er dan in je loskomt is ongelofelijk. Trots. Eindelijk is het gelukt! De tranen zitten hoog en het is lastig om het droog te houden. Hier doe je het hele jaar voor. Hiervoor zit je al die uren in de auto. Dit vier je met je kameraden. Dit is clubliefde. Wij waren erbij. Ruurlo was erbij. Onze kameraden waren erbij. Wij zijn Feyenoord! Hup! En nou Europa in! 'Many years of hurt never stopped us dreaming!'"