Maaike Mentink neemt ook dit jaar weer deel. Foto: PR
Maaike Mentink neemt ook dit jaar weer deel. Foto: PR Foto:

Leerlingen Sterrenpalet halen papier op

EIBERGEN - De leerlingen van groep 7 en 8 van het Sterrenpalet gaan op woensdag 17 mei weer de wijk in om oud papier op te halen. Vanaf 12.30 uur zullen zij de straten bezoeken waar zij reeds eerder die week een papiertje in de brievenbus hebben gedaan met de mededeling dat de container weer komt. Dit is rondom locatie de Huenderstraat.

Omdat de school voor veiligheid gaat zullen de kinderen een fel gekleurd hesje dragen waardoor zij goed zichtbaar voor mede weggebruikers. Men wordt verzocht het papier in dozen of gebundeld aan de straat te zetten.
Wie op andere dagen het oud papier kwijt wil, kan dat ook elke schooldag brengen. Bij de ingang van het plein aan de Huenderstraat staat vanaf 8.00 uur tot 11.00 uur een kar waar het papier in gedaan mag worden.De opbrengst van het oud papier komt ten goede aan alle leerlingen van het Sterrenpalet. Van het geld krijgen de kinderen die in groep 8 zitten een mooi herinneringsboek met allerlei foto's, het wordt deels besteed aan de schoolreisjes etc. Dus hoe meer papier er ingezameld wordt hoe meer de kinderen ervan kunnen profiteren.


Twee concerten project
'I have a Dream'

BELTRUM/WINTERSWIJK - In een samenwerkingsproject van het VrijeTijdsOrkest Boogie Woogie Winterswijk en het middenkoor Kiddoesj uit Beltrum zijn twee bijzondere concerten gepland, waarbij afzonderlijk maar ook gezamenlijk stukken ten gehore worden gebracht.

Het eerste concert wordt gehouden op zondagmiddag 21 mei (15.00-16.30 uur) in de kerk te Beltrum.
Het tweede concert wordt gehouden op vrijdagavond 26 mei (19.30-21.00 uur) in de concertzaal van Boogie Woogie Cultuurcentrum te Winterwijk.

Het programma varieert van lichte tot meer klassieke stukken waarbij beide verenigingen hun eigen specialisme kunnen laten horen. In een gezamenlijk optreden hoort men onder andere 'Moment For Morricone' en laten zij de bezoekers genieten van het prachtige 'I have a Dream' van Mary Donnelly, in een arrangement van Hugo Klein Severt.

De enthousiaste zangers en muzikanten staan onder leiding van de dirigenten Gerald Roerdinkholder (Vrijetijdsorkest) en Hugo Klein Severt (Vrijetijdsorkest en middenkoor Kiddoesj). De toegang is gratis. Een vrije gift is welkom.


Expositie en catwalkshow in Catharinakerk

BELTRUM /DOETINCHEM - Studenten van de mbo-opleiding Bloem & Styling van het AOC Oost exposeren 17 en 18 mei hun werk in de Catharinakerk in Doetinchem. Een van de deelnemers is Maaike Mentink uit Beltrum.

Bloem & Styling van AOC Oost organiseert ieder jaar een expositie, dit jaar met het thema 'All Around'.

De leerlingen van Bloem & Styling verzorgen tevens een show op de catwalk met onder andere draagbare objecten, plantaardige lichaamsversieringen. De choreografie kwam tot stand in samenwerking met Debby Vliek.
Van de afdeling Bloem kunnen showboeketten, schaalschikkingen, bruidsboeketten, rouwkransen, draagbare objecten en plantaardige arrangementen, verwacht worden. Leerlingen Styling houden zich bezig met tassen, schoenen, draagbare objecten, meubels, fashion items en lichtobjecten.

Ook kleden zij de ingang en de catwalk aan. Kerk open: woensdag 17 mei: 19.30 tot 22.00 uur, donderdag 18 mei 15.00 tot 21.00 uur. De catwalkshow is op woensdag om 20.00 uur en op donderda om 16.00 uur en 20.00 uur.