Apenkooien bij Needse Gymnastiekvereniging. Foto: PR
Apenkooien bij Needse Gymnastiekvereniging. Foto: PR Foto:

Apenkooien bij Needse Gymnastiekvereniging

NEEDE - Woensdag 26 april werd er door de Needse gymnastiekvereniging een apenkooi gehouden. Het eerste uur konden kinderen van groep 1 tot en met 4 meedoen. Het was een enorm succes: wel 100 kinderen deden mee aan dit klim- en klauterspel. Deze keer was een opstelling gemaakt verdeeld over twee zalen in de Spilbroekhal, zodat de kinderen voldoende ruimte hadden om zich te bewegen. Er was ook een 'echte' aap aanwezig: Adrianne Brouwer, verkleed als aap verstopte zich eerst ergens in de zaal en daarna mochten alle kinderen haar zoeken. Dolle pret! Daarna begon het tikspel, het was de kunst om bij de aap uit de buurt te blijven.

Het tweede uur waren de kinderen van groep 5 tot en met 8 aan bod. Zo'n 50 kinderen deden hier aan mee. Wederom in twee zalen stond van alle opgesteld: tumblingbaan, kasten, banken schuin hangend aan touwen, wandrek, touwen om aan te slingeren, trampolines en nog veel meer. Voor deze oudere kinderen werd het 'echte' apenkooi gespeeld: als je was getikt, was je ook echt af. Later werd er gespeeld met een 'geheim' onderdeel: als de tikker daarop zou komen, was iedereen weer vrij. Ook werd er een spel gespeeld waarbij alle leiding tikkers waren: Mayelle, Imelda, Lavinia, Birgit en Adrianne.

Tot slot mochten bij beide groepen de ouders het laatste kwartier meedoen. Hier gaven de ouders goed gehoor aan. Alle deelnemers kregen een flyer mee waarin de NGV mensen wil motiveren op de NGV te stemmen tijdens de actie van de Rabobank: Hart voor de Achterhoek. Foto's en filmpjes van deze en andere activiteiten zijn te bekijken op Facebook van de NGV.

Apenkooien bij Needse Gymnastiekvereniging. Foto: PR
Apenkooien bij Needse Gymnastiekvereniging. Foto: PR
Apenkooien bij Needse Gymnastiekvereniging. Foto: PR