De grote bonte specht komt veel voor in het Needse Achterveld. Foto: PR
De grote bonte specht komt veel voor in het Needse Achterveld. Foto: PR Foto:

Vogels kijken in het Needse Achterveld

NEEDE - Vogelwerkgroep Berkelland houdt op zondag 7 mei een publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld. Thema: genieten en herkennen van vogels.

Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen slingert, is natuurvriendelijker gemaakt. Zo werd er een stuw opgevuld met veldstenen, zodat hierdoor een vistrap is ontstaan. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit BMP gebied van ongeveer 60 hectare is heel afwisselend heide, buntgras, gagel, naaldbos, gemend bos, nat berkenbos, jeneverbessen, poelen en drie grote, ondiepe waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus hier vindt men heel veel verschillende vogelsoorten, waaronder de grote bonte specht. Er loopt ook een sloot van 2.5m breed dwars door het BMP Proefvlak.

Vertrek is om 6.00 uur, vanaf Visschemorsdijk 24, in Rietmolen, net over de Buurserbeek, links.Deelname is gratis. Duur wandeling ± 2,5 uur. Opgave: info@vogelwerkgroepberkelland.nl

De Vogelwerkgroep Berkelland is ook te vinden op de Lentefair, bij de Mallumse Molenweg 39 in Eibergen. Vrijwilligers van de vereniging staan daar met een stand.


www.vogelwerkgroepberkelland.nl