Gastsprekers Hendrik Jan Lovink en Ronnie Degen en scheidsrechter Bas Nijhuis bij Sp Neede. Foto: PR
Gastsprekers Hendrik Jan Lovink en Ronnie Degen en scheidsrechter Bas Nijhuis bij Sp Neede. Foto: PR Foto:

Sportcafé met humorvolle gastsprekers

NEEDE - Sportclub Neede was voor de negende keer gastheer van ruim 120 sponsoren en genodigden. Er waren drie gastsprekers deze avond, zeer uitgesproken en met de nodige humor, hebben de mannen van de Zwarte Cross, Hendrik Jan Lovink en Ronnie Degen en scheidsrechter Bas Nijhuis, onder leiding van spreekstalmeester Eddy van der Ley er een zeer geslaagde en enerverende avond van gemaakt.

Het programma was wederom goed opgezet door de sponsorcommissie. Kevin Vos gaf vooraf een korte presentatie over de stand van (sponsor)zaken binnen Sportclub Neede. 'Waar staan we?', 'wat zijn onze doelstellingen?' en verder werden de nieuwe tenue's van alle teams gepresenteerd in het clubgebouw. Daarna konden alle ogen en oren gericht worden op de gastsprekers van de avond.

De eerste helft waren de mannen van de Zwarte Cross aan het woord, ondersteund door hilarische beelden van de totstandkoming van de Zwarte Cross in 1997 tot aan heden. Verschillende hoogtepunten werden door de mannen beschreven. Daarnaast werd de hele zaal voorzien van een lekker flesje Nozem Oil om de keeltjes te smeren.
Tijdens de rust werden een aantal nieuwe kaderleden gepresenteerd en werden alle nieuwe contracten door hen en het bestuur ondertekend. Tevens werden deze trainers ondervraagd door Eddy van der Ley wat betreft hun ambities voor het komende seizoen.

De tweede helft vertelde Bas Nijhuis over zijn leven en avonturen als internationaal scheidsrechter. Ook Bas had een aantal filmpjes om zijn verhaal mee te ondersteunen. Er werd aandachtig geluisterd maar ook veel gelachen door de anekdotes die Bas aanhaalde. En als verrassing heeft Bas Nijhuis toegezegd dat hij in het jubileumjaar van Sportclub Neede in 2019 een wedstrijd van het eerste elftal tegen een profclub komt fluiten.

Sportclub Neede kijkt terug op een zeer geslaagde avond.

Schoolvoetbal 2017
Op woensdag 12 april stond het jaarlijkse schoolvoetbal op het programma. Dit jaar deden meer teams mee dan voorgaande jaren. De organisatie mocht in totaal 11 teams begroeten op het sportpark. Deelnemende scholen waren dit jaar: Tormijn, St Jozef, Markvelde, Kisveld, OBS De Marke, Ariens, Kardinaal Alferink, OBS De Hofmaat en de Diekmaat . Er werd gespeeld in twee poules.
Tot op de laatste wedstrijd was het spannend wie er naar de halve finales zou gaan. In een poule werd de uitslag door het doelsaldo bepaald. Dat leverde vervolgens de volgende halve finales op.
De Hofmaat – De Marke 1 en St Jozef tegen de De Marke 2. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel waardoor penalty's de doorslag moesten geven.
Dit resulteerde uiteindelijk in de finale: De Marke 2 tegen de Hofmaat. In een wedstrijd waarin men elkaar geen strobreed toegaf stond de einduitslag 0-0 op het score bord. Penalty's moesten de beslissing brengen en in een heuse thriller bleek de Hofmaat de gelukkigste.
De Hofmaat mocht dan ook uit handen van de jeugdvoorzitter van Sportclub Neede de eerste prijs in ontvangst nemen.