Optreden van een DJ in 2016. Foto: Corr Tetteroo
Optreden van een DJ in 2016. Foto: Corr Tetteroo Foto:

OranjePop Neede staat er weer gekleurd op

NEEDE - Het nieuwe bestuur van de Stichting Oranjefeesten Neede is al weer vier jaar in touw om de inwoners van Neede op Koningsdag met spel en muziek te vermaken. Voorop staat dat het een feest voor iedereen moet zijn, voor jong en oud.

Door Rob Weeber

Ook voor de komende editie zien we de vaste onderdelen weer terug, zoals de Oranjerun en de vele dj's en muziekbands. Maar dat wil niet zeggen dat alles bij het oude blijft. Nieuw bijvoorbeeld is het opleuken van de Oranjerun met kleine parcoursobstakels, onder de naam "Doe maar dapper KleurRun". Deze start vanaf 13.45 uur en staat open voor iedereen van 10 jaar en ouder. Tijdens het 1600 meter lange parcours moeten de deelnemers kleine obstakels overwinnen en worden ze onderweg bestrooit met kleurpoeder. Het gebruik van kleurpoeder voert terug op het Hindoestaanse Holifeest Holi-Phagwa. Voorafgaand aan de KleurRun, start vanaf 12.45 uur de SKE Kidsrun, 400 meter voor de allerkleinsten van 0 – 5 jaar en 800 meter voor de leeftijd van 6 – 12 jaar.

Om 13.00 trapt DJ Mike Gerritsen uit Borculo het muziekprogramma af met zijn show. Vanaf 15.00 uur treden singer-songwriter Tim Dawn en diverse bands op, zoals de hardrockband Indiv uit Enschede en de dialectrockband ExxBenT uit de Achterhoek. Ook de band Let it Happen is weer opgestaan en geeft acte de présence. In het avondprogramma, vanaf 21.00 uur, zal achtereenvolgens muziek uit de jaren 70, 80, 90 en zero's te horen zijn.

Ook nieuw dit jaar is het Panna voetbaltoernooi, verwijzend naar de bekende beweging de panna (Surinaams voor poortje), waarbij je de bal door de benen (poorten) van de tegenstander moet spelen. Er wordt met twee tegen twee in drie leeftijdscategorieën gespeeld en er is, anders dan bij de runs, een prijsuitreiking. Bovendien is er een eregast aanwezig, de Winterswijkse profstraatvoetballer Matthew Gernaat, volgens de media de beste straatvoetballer ter wereld.
Wie mee wilt doen aan de onderdelen, kan zich via de website van OranjePop Neede opgeven.


www.oranjepopneede.nl