Het naambord werd onthuld. Foto: Rob Stevens
Het naambord werd onthuld. Foto: Rob Stevens Foto:

'Samen de brug onder water zetten!'

EIBERGEN - Waar de bekende zestiende eeuwse priester en filosoof Desiderius Erasmus eeuwen heeft moeten wachten op een brug met zijn naam, heeft Hennie Alferink dat bij leven al voor elkaar gekregen. Eibergen heeft sinds vorige week over de oude Berkeltak namelijk een brug met diens naam, de 'Hennie Alferink brug' dus. Dinsdag onthulden, in aanwezigheid van een honderdtal bezoekers, Alferink samen met zijn vrouw en burgemeester Joost van Oostrum het bord met opschrift 'Hennie Alferink brug'. Naast de ophaalbrug bij het haventje op de Maat in Eibergen.

Door Rob Stevens

Om half drie arriveerde Hennie Alferink in een A-Ford uit 1928 bij botenhuis 't Vonder, samen met zijn vrouw Ria. Hij werd opgehaald uit zijn woonplaats Hupsel door Bertil van Lith in diens oldtimer. Van Lith is voorzitter van de overkoepelende stichting 'De Berkelzomp' met zompen in Eibergen, Borculo, Lochem en Almen. Hennie vertrok vervolgens in stijl, met de Snippe, naar de plek van onthulling waar vertegenwoordigers van de Eibergse Schippers, de Stichting Berkelzomp, Marke Mallem, TIP Eibergen, het openluchttheater en Duitse Berkelbestuurders hem opwachtten.
De voorzitter van de Eibergse Schippergroep, Ben Bannink, memoreerde voor de ophaalbrug waarom de Eibergse Schippersgroep de voordracht tot vernoeming gepast vond. Ben Bannink: "Hennie heeft veel betekend voor de toeristische Berkelvaart. Hij is twaalf en een half jaar voorzitter geweest van de Eibergse Schippersgroep en heeft veel initiatieven ontplooid om de Berkelvaart tot ontwikkeling te brengen. Er kwam een eigen zomp voor Eibergen met 't Vonder als botenhuis annex informatiecentrum en als officiƫle huwelijkslocatie.

Lees verder op pagina 7

De Snippe vertrekt naar de ophaalbrug. Foto: Rob Stevens
Aankomst bij 't Vonder.  Foto Rob Stevens