Afbeelding
Foto:

Verwendag voor vrouwen met kanker

BELTRUM - De elfde Verwendag voor vrouwen met kanker wordt op zondag 28 mei gehouden op landgoed 't Hulsevoort, Bruggertweg 2 in Beltrum.

Jaarlijks organiseert de stichting deze gratis verwendag die een ode aan alle vrouwen is, die getroffen zijn door kanker. Op deze dag bieden schoonheidssalons en kapsalons belangeloos hun medewerking aan. De lunch is verzorgd en ondersteund door bedrijven uit Berkelland. Er zijn gedurende de hele dag gratis verwenbehandelingen. Zo'n verwenbehandeling kan variëren van een gezichtsbehandeling tot massage en van manicure/pedicure tot een prachtig kapsel verzorgd door onze kapsters. Tevens is er een mogelijkheid met lotgenoten contact te hebben tijdens de creatieve workshop. De vrouwen die kanker hebben (gehad) komen door een verwenbehandeling tot rust, wat zorgt voor een positief gevoel. En dat is het doel van onze stichting.
Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, staat het leven op z'n kop. Naast de emoties die bij zo'n moeilijke periode komen kijken, moeten veel vrouwen zich ook nog eens bezighouden met een baan, het huishouden en zorg voor de kinderen. Ook zaken als de WIA, zorgverzekering en reïntegratie vragen de aandacht. 'Gewoon doorgaan' is dan ook een veel gehoorde kreet. Daarbij willen vrouwen er niet ziek uit zien, maar zijn vaak niet in de gelegenheid om zichzelf een moment van ontspanning cadeau te doen.
Sinds 2006 organiseert Marian Klein Gebbinck, oprichster van de stichting, deze verwendagen. Het is voor vrouwen met kanker geen luxe, maar een broodnodige vorm van nazorg na de diagnose kanker. De verwenbehandelingen zorgen voor kracht en positiviteit, waardoor vrouwen zich voor, tijdens of na zo'n moeilijke periode beter gaan voelen. Ben je of ken je iemand die getroffen is door kanker? Dan mag je jezelf of iemand anders opgeven via de site www.hulsevoort.nl
De verwendag begint om 10.00 uur, rond 15.00 uur wordt de dag afgesloten. Opgeven kan telefonisch of via de website.


www.hulsevoort.nl, Tel. 0544-487010


'Ieder nestje is anders'

BERKELLAND - 'Ieder nestje is anders'. Dit is de titel van het nieuwe concept van VanAtotO - tekstschrijvers. 'Ieder nestje is anders' wil mensen de gelegenheid geven hun eigen, bijzondere en waardevolle momenten in het leven op te tekenen. Dit kan bijvoorbeeld bij de start van het huwelijk zijn of bij ieder volgend huwelijksfeest. Maar het kan ook een levensverhaal zijn dat terugblikt en bedoeld is voor het nageslacht. Het verhaal wordt in een fraai vormgegeven boekwerkje uitgegeven, compleet met de meest dierbare foto. Wie geïnteresseerd is in het bewaren van een waardevol verhaal of iemand een bijzonder en persoonlijk verhaal cadeau wil doen, kan contact opnemen via mail: rob@vanatoto.com, tel. 06-31044456.