De wandelgroep trekt er twee keer per week op uit. Foto: PR
De wandelgroep trekt er twee keer per week op uit. Foto: PR Foto:

Wandelgroep Neede trekt er al vier jaar op uit

NEEDE - Op 1 april 2017 bestond de wandelgroep Neede al 4 jaar en dat is voor een vrijwilligersinitiatief heel bijzonder. Er wordt al jaren twee keer per week gewandeld in Neede vanaf startpunt Grand Cafe De Hofmaat aan de Hofmaat 4.

Op de dinsdagochtend start men om 10.00 uur met het wandelen van 5 km onder leiding van een aantal vrijwilligers. Soms sluiten er rolstoelers aan bij deze groep. Voor de wandelaar die verder wil lopen start men op de woensdagochtend om 9.00 uur met de 10 km wandeltocht ook onder begeleiding van vrijwilligers. In Eibergen wordt er ook gewandeld op de donderdagochtend om 10.00 uur vanaf startpunt Woonzorgcentrum De Meergaarden aan de Willem Sluyterstraat 6. Er wordt met rolstoelers 5 km gewandeld door een flinke groep onder begeleiding van vrijwilligers.

Belangstellenden kunnen meelopen in Neede of Eibergen. Voor €1,50 kan men een wekelijks wisselende route lopen en na afloop drinkt men samen met alle mensen een kopje koffie of thee. Afzeggen hoeft niet als men niet kan. Rolstoelers moeten even met de contactpersoon overleggen voor begeleiding. Contactpersonen zijn voor Neede: Elles Wiegers: e.wieggers@ livio.nl en voor Eibergen: Anneke Bollen: a.bollen@livio.nl. Wie meer te weten wil komen over bewegen in de gemeente Berkelland, of een keer mee wil om een rolstoel te duwen, kan contact opnemen met de Sport Federatie Berkelland info@sportfederatieberkelland.nl of bel 0545-476727.


Boemerang Dames 5 ongeslagen
kampioen vierde klasse G

EIBERGEN - Een paar weken geleden behaalde het vijfde damesteam van Boemerang het kampioenschap in de 4e klasse G en promoveert daarmee naar de derde klasse.

Op zich is een kampioenschap niet zo bijzonder, maar deze dames werden ongeslagen kampioen en slechts drie wedstrijden werden gewonnen met de stand 3-1 en de overige eindigden allemaal in 4-0. 22 april speelt het team haar laatste wedstrijd in Barchem tegen BVC en ook deze wedstrijd willen de dames met 4-0 winnen.
Het team startte deze competitie in een nieuwe samenstelling en bestaat uit speelsters die bijna allemaal in hogere teams hebben gespeeld en die bewust een stapje terug hebben gezet, maar nog steeds veel lol beleven in het spelletje.
De ploeg bestaat uit de volgende speelsters: Inge Eppink, Marloes Krabbenborg, Susanne Arens, Inge Klein Holkenborg, Simone van Alst, Angela Lansink, Helen Abbink, Tessa Wolterink, Marjon Piepers, Sil Wouters en Anniquete Hoonte, coach is Arjo Tempert.


Dames vijf kampioen. Foto: PR