Vrijwilligers Hartstichting in het zonnetje gezet. Foto: PR
Vrijwilligers Hartstichting in het zonnetje gezet. Foto: PR Foto:

Hartstichting verrast collectanten met cadeautje

NEEDE /RIETMOLEN - Hartstichting Neede/Rietmolen verrast de collectanten met een roosje en iets leuks van de Etos uit Neede. De Hartstichting heeft dit jaar voor de vijftigste keer een collecte gelopen. Als bedankje kregen de ruim 55 collectanten van de Hartstichting een pen. De dames Gerrie Lammer, Marita Lenderink en Karin Oonk vonden dat wat weinig beloning voor de vrijwilligers die elk jaar langs de deuren lopen, daarom wilden de dames iets extra's doen. Ze regelden een bloemetje en een cadeautje (deels betaald en deels gesponsord) .

Onder de vaste collectanten waren een aantal zieken. Zij werden met een bezoekje vereerd en kregen ook een boeket. Gerrie, Marita en Karin: "We zijn erg blij dat de ondernemers van het Bloemenhoekje en de Etos zo mee wilden werken, om dit soort acties in een mooi dorp toch te kunnen blijven doen."
Verder werd het kleingeld van de collecte omgeruild voor groter geld. Daar hadden de ondernemers ook baat bij.
"Wat is het toch mooi als dorp Neede zulke dingen met elkaar te kunnen regelen voor zo een belangrijk doel als de Hartstichting", zegt Karin. "Helaas kennen we allemaal wel in het gezin of familie iemand die er iets mee van doen heeft."
Ruim ruim 3.000 euro is er opgehaald in Neede en Rietmolen voor de Hartstichting. Wie volgend jaar wil helpen met collecteren kan zich melden via het landelijke kantoor.