Het paasvuur van vorig jaar. Foto: Martien Walhout
Het paasvuur van vorig jaar. Foto: Martien Walhout Foto:

Opbouw paasvuur Lochuizen gaat in maart van start

LOCHUIZEN - Het team van het Lochoezer Paasvuur staat begin maart weer klaar om het snoeihout uit de tuinen in ontvangst te nemen. Het paasvuur zal ook dit jaar weer worden opgebouwd op het evenemententerrein op de hoek van de Diepenheimseweg en Oude Deldenseweg in Lochuizen.

"We zijn zeer tevreden over de opbouw van het paasvuur vorig jaar op de nieuwe plek", vertelt Han Kruisselbrink, de nieuwe voorzitter van het Paasvuur Lochuizen. Kruisselbrink - de volgende generatie paasvuurbouwers- heeft het stokje overgenomen van Jan Roerink, die een kleine twintig jaar voorzitter was. "Ik vind het mooi om oude tradities voort te zetten, vooral ook met nieuwe mensen", aldus Kruisselbrink. "Zo hopen we de oude gebruiken op het platteland stevig te verankeren."
Om ook dit jaar weer een mooi paasvuur te bouwen, klinkt de oproep van Kruisselbrink: "Snoei alvast zoveel mogelijk als het mooi weer is. Bewaar het tot 11 maart en lever het deze zaterdag af bij het evenemententerrein van Lochuizen."
Het snoeihout kan gebracht worden op de zaterdag van 11 maart tot en met 8 april 's morgens van 8.30 uur tot 12.00 uur en 's middags van 13.00 uur tot 16.00 uur. Om de kosten te dekken wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor het afnemen van het snoeihout. Voor een kleine aanhanger met snoeihout is dit € 2,50 en voor grotere aanhangers € 5,-. De vergunning staat alleen snoeihout toe tot een maximale doorsnede van stammen tot 10 cm. Dikkere takken en stammen, stobben, rasterpalen en geïmpregneerd hout worden niet aangenomen.
Wie het leuk vindt om mee te bouwen aan het paasvuur, kan contact opnemen op met Han Kruisselbrink via tel. 06-12355519.