Het weer hield de toeschouwers niet tegen. Foto: Rob Stevens
Het weer hield de toeschouwers niet tegen. Foto: Rob Stevens Foto:

Twee winnaars optocht Eibergen

EIBERGEN - Afgelopen dagen was Eibergen omgetoverd tot het Rott'ngat. Er werd flink gefeest tijdens het carnaval. Dat er in de optocht paraplu's nodig waren mocht de pret niet drukken. Toeschouwers konden genieten van een bonte stoet.

Uitslagen Eibergse carnavalsoptocht: Wagens: 1e Cv Ketel 288 pnt. 1e Maispotters Nieuwe oogst 288 pnt. 3e Wagenbouwgroep de Beugels 286 pnt. 4e Cv Lauwe Pils 283 pnt. 5e Cv Zwitsal 259 pnt.
Loopgroepen. 1e Basisschool de Regenboog 268 pnt. 2e PSS 265 pnt. 3e Cv de Hookers 263 pnt. Publieksprijs: 1e Cv Lauwe Pils 89 pnt. 2e Wagenbouwgroep de Beugels 83 pnt. 3e Cv de Hookers 76 pnt. Al jaren is de eerste prijs voor de wagens een houten replica van de Eibergse watertoren. Daar is nu een einde aangekomen omdat er bij de wagens twee eerste prijzen te verdelen waren.
Bestuurslid Gerrit Wansing hoefde niet lang te prakkiseren en velde het Salomonsoordeel. Samen met zijn collega-slager Gerwin Starink werd de zaag er in gezet en waren er twee halve watertorens voor de beide winnaars.

De Regenboog was ook van de partij. Foto: Rob Stevens
geheel in stijl gekleed. Foto: Rob Stevens
Voor een vrolijke noot werd natuurlijk gezorgd. Foto: Rob Stevens
Een bonte stoet trok door Eibergen. Foto: Rob Stevens
Carnaval een feest voor groot en klein. Foto: Rob Stevens
Rietmolen is ook aanwezig in de optocht. Foto: Rob Stevens
Regen kon de pret niet drukken. Foto: Rob Stevens
De hoogheden trokken aan het publiek voorbij. Foto: Rob Stevens