Rudy Vermeulen schenkt nieuwe trainingspakken. Foto: PR
Rudy Vermeulen schenkt nieuwe trainingspakken. Foto: PR Foto:

Alterno te sterk voor Fysio
Eibergen-Boemerang

EIBERGEN - Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Alterno Apeldoorn overhandigde Rudy Vermeulen van Profile car en Tyre service Vermeulen aan de speelsters van Fysio Eibergen-Boemerang de door het bedrijf gesponsorde trainingspakken. Even leek het erop dat de nieuwe pakken de dames vleugels gaven want Alterno werd in de eerste set direct aangepakt. Een goed spelend team gaf niets weg, servedruk was hoog, passend liep het goed, Lisa Michorius kon haar aanvalsters gevarieerd aan het werk zetten en met 25-15 werd de winst binnen gehaald.

De tweede set werd geconcentreerd begonnen, Twee killing bloks van Roeyel Koldeweij zetten aan het begin van deze set de toon. Maar Alterno ging zich vastbijten aan haar tegenstander en hield het scoreverloop in evenwicht. Op de stand van 22-21 in het voordeel van Fysio Eibergen, vervielen de Eibergse dames in hun oude fout en sloop de angst in de benen en de handen. Door eigen fouten liep Alterno weg en pakten ze de winst met 23-25. Op de tribune werd een verzuchting geslaagd, we hebben ons in de luren laten leggen.

Het zelfvertrouwen was weggezakt en dat bleek duidelijk in de derde set, direct liep Fysio Eibergen een achterstand op, van 1-5 naar 5-9 en zo ging het de hele set door. Weinig klopte meer verdedigend, passend en aanvallend lukte er weinig. Lisa Michorius moest als spelverdeelster teveel arbeid verrichten en kreeg zienderogen meer last van haar enkelblessure. Het 25e punt werd aan Alterno door een verkeerde service cadeau gedaan.
In de vierde set zetten de speelsters van Fysio Eibergen de tanden nog eens op elkaar en hield men stand. Echter in deze set ging het arbitrale duo een 3-tal keren duidelijk in de fout met hun beslissingen, die ook nog allemaal in het nadeel van Fysio Eibergen waren. Even leek het erop dat de winst in deze set in Eibergen bleef, maar uiteindelijk trok Alterno met 25-27 aan het langste eind en ging de winst met 3-1 naar Apeldoorn.

Coach Gerrie Schäperclaus was na afloop natuurlijk teleurgesteld. "Er had meer ingezeten en we hebben weer vergeten onszelf te belonen", ws haar commentaar.
Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen de sterke koploper, VC Zwolle, op het programma, om 14.30 uur begint daar de wedstrijd.