Van links naar rechts: Noa Liebrand, Joselyn Radstaak, Anouk Schuilenborg, Esmee Hekkelman, Nienke Enzerink. Foto: PR
Van links naar rechts: Noa Liebrand, Joselyn Radstaak, Anouk Schuilenborg, Esmee Hekkelman, Nienke Enzerink. Foto: PR Foto:

Beerninkstars en Golden Oldies winnen toernooi

EIBERGEN - Het waren vrijdagavond niet de vertrouwde namen, als Boemerang, Dynamo, Gemini of Bovo, die in de Pickerhal aanwezig waren om hun wedstrijden te spelen, maar teams als de Golden Oldies, Assink Angels, Blieven Houw'n of Mijn Favoriete Team, stalen de show.

In de recreatieve klasse waren negen ploegen actief en ook in de prestatieklasse maakten negen ploegen hun opwachting. Elke ploeg had tenminste negen dames in het veld staan en in de recreatieve klasse mocht bijvoorbeeld niet gesmasht worden.
Maar in beide hallen werd hard om de eer geknokt. Het ging er soms wat minder geolied aan toe, maar vooral de lol met elkaar vergoedde veel. De toernooileiding had een prima wedstrijdschema in elkaar gezet, waardoor de rusttijden voor de ploegen tot een minimum werden beperkt, vaak is dat een storend element bij dit soort toernooien.
Veel (oud-) Boemerangers kwamen weer eens tussen de lijnen en lieten vaak zien dat ze het spelletje nog niet verleerd waren. In de loop van de avond kwam er tekening in de strijd en rond het middernachtelijk uur kon de eindstand worden opgemaakt.
Bij de recreantenklasse lieten de Golden Oldies, bestaande uit dames die een verleden hadden als speelster in het eerste of tweede damesteam van Boemerang, zien dat ze nog steeds het spel beheersen en zij wonnen de recreatieklasse. Tweede werden de Assink Angels en als derde eindigde Hatseflats.
De prestatieklasse werd gewonnen door de Beerninkstars, Blieven Houw'n deed z'n naam eer en bleef doorgaan tot en met de laatste wedstrijd van het toernooi en zij behaalden de tweede plaats. Ook 'We zien wel'' deed hun naam eer aan, ze zouden wel zien waar ze eindigden en dat werd tot hun grote blijdschap de derde plaats.
De toernooileiding en speelsters en spelers waren unaniem tevreden over het gezellige toernooi en een ieder hoopt op een herhaling begin 2018. Het toernooi werd georganiseerd door een groep actieve Boemerang-leden en Sport-café, de Picker.


Van Waardenburg haalt prijzen met vogels

BORCULO/NEEDE - Vorig weekeinde vond de nationale vogeltentoonstelling plaats in Apeldoorn. Er waren ruim meer dan 10.000 inzendingen, waaronder ook een inzender van de vogelvereniging Borculo/Neede. Harrie van Waardenburg uit Neede had vier vogels ingezonden en haalde hiermee de volgende resultaten binnen. Kampioen met roodbuik Indische nonpareil: 95 punten. Kampioen met mutatie forbes papegaai amadine: 91 punten. Kampioen met driekleur papegaai amadine: 92 punten. Gordelgrasvink grijs: 90 punten. Al met al een zeer goed resultaat voor deze kweker uit Neede.


Prijzen voor Lynn
Bouwmeester in Wierden

NEEDE - Op de kringkampioenschappen in Wierden hebben Lynn Bouwmeester uit Neede en haar pony Coposta van Tojopehoeve Z twee prijzen in ontvangst mogen nemen voor de twee gereden proeven in de dressuur klasse B categorie D-E. De eerste proef werd door de jury beoordeeld met 192 punten wat resulteerde in de zevende prijs. De tweede proef werd door de jury gewaardeerd met 200,5 punten waarna Lynn en Coposta ook een negende prijs mee naar huis konden nemen.


Mooie prestaties op NK Baton Twirling

BERKELLAND - De Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling van de NTSB (Nederlandse Twirl Sport Bond) zijn gehouden op zondag 22 januari gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Namens muziekvereniging Volharding uit Borculo namen vijf leden hieraan deel.

Esmee Hekkelman (21) uit Haarlo werd Nederlands kampioen op het onderdeel team freestyle (elite), kampioen in het onderdeel solo freestyle (level A) en behaalde een vierde plaats met haar twirling 1 baton (level A). Nienke Enzerink (20) uit Ruurlo eindigde met haar twirling 1 baton (level B) op een zesde plek. De twirlers uit de niveaus N4 en N5 streden op de NK om de Future cup met het onderdeel twirling 1 baton. Anouk Schuilenborg (14) uit Noordijk werd tweede in N4 en Joselyn Radstaak (14) uit Noordijk eindigde in dezelfde categorie op een vijfde plaats. Noa Liebrand (9) uit Borculo behaalde een vijfde plaats in N5.