De Openbare Lagere School in Rekken werd gesloten in de jaren '60. Foto: PR
De Openbare Lagere School in Rekken werd gesloten in de jaren '60. Foto: PR Foto:

Reünie Openbare Lagere School in Rekken

REKKEN - Tijdens de pauze van een onlangs gehouden concert van Crescendo in Rekken ontmoeten twee oud-leerlingen van de vroegere Openbare Lagere school aan de Lindevoort elkaar. De school was bij de Antoniuskerk. Beiden bezochten deze oude school vanaf 1941. De school werd begin 60-er jaren definitief gesloten.

Na de nodige herinneringen te hebben opgehaald ontstond uiteindelijk spontaan het plan om een reünie te houden van de leerlingen die destijds deze oude school hebben bezocht. Leerlingen die vanaf de begin jaren naar school gingen, tot de definitieve sluiting zijn daarbij welkom.
Beiden zijn er zich uiteraard van bewust, dat er in de loop der jaren nogal wat oud leerlingen zijn ontvallen. Desondanks waren ze toch van mening, dat er belangstelling zou kunnen bestaan voor een reünie. Onder het motto: 'Beter laat dan nooit', kreeg het plan vorm. Inmiddels is er een reüniecommissie gevormd, die de reünie heeft gepland op zaterdag 6 mei, vanaf 10.30 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Dorpshuis De Hof, eveneens gelegen aan de Lindevoort in Rekken.
Over het programma van die dag wordt momenteel in hoofdlijnen nagedacht. Er wordt in elk geval geruime tijd ingepland voor persoonlijke ontmoetingen. Tevens is het voornemen om een expositie te houden van oude klassenfoto's en schoolactiviteiten uit het verleden.
Om zo'n expositie te doen slagen, wil de commissie iedereen oproepen om foto's of ander ander materiaal te sturen. Uiteraard wordt het materiaal geretourneerd.Ook worden oud-leerlingen verzocht mond-tot-mond reclame te maken voor de reünie. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de reünie (bij voorkeur digitaal). Opgave voor 20 maart bij E. Simens, Coldstream 152, 7551 KJ Hengelo, tel. 074-3577424, hengelo.2014@kpnmail.nl of bij mevrouw A.G. Kuiper-Mellink, Klaashofweg 11, 7151 DR Eibergen, tel. 0545-471681, agkuiper@eibergen-online.nl.


TDC Beltrum viert jubileum met open kaarttoernooi

BELTRUM - In het kader van haar 25-jarig jubileum houdt hartenjaagvereniging TDC Beltrum op 28 januari een receptie én een open kaarttoernooi met bijzondere prijzen. Iedereen die TDC Beltrum een warm hart toedraagt, is vanaf half acht welkom op de receptie bij café Dute in Beltrum.

Wie daarna zin heeft in een potje kaarten, kan vanaf acht uur aanschuiven aan een van de tafels. De deelname aan het open kaarttoernooi is gratis
In 1991 besluiten de zes 'founding fathers' dat zij een zinvolle invulling willen geven aan de laatste zaterdagavond van de maand. TeleDuteCompetitie Beltrum is geboren. Inmiddels kent de club 22 leden, die ieder seizoen strijden om de prestigieuze 'Gouden Kaasschaaf'. Van Haarlem tot Nijmegen en van Brabant tot Drenthe, uit alle windstreken komen ze opdraven om de strijd met hun kompanen aan te gaan. Wat drijft deze mannen om elke maand opnieuw huis en haard te verlaten? Eeuwige roem, het edele hartenjaagspel of toch die sfeer? Kom zelf kennis maken met de club op 28 januari. Iedereen is welkom.