Op Oudejaarsdag staat de deur van de Ruurlose Dorpskerk wagenwijd open voor iedereen.Foto: PR.
Op Oudejaarsdag staat de deur van de Ruurlose Dorpskerk wagenwijd open voor iedereen.Foto: PR. Foto:

Open Kerk in Dorpskerk op oudejaarsdag

RUURLO – Na het succes van 2016 is de Dorpskerk van Ruurlo op de middag van Oudejaarsdag vanaf 14.00 uur opnieuw open. Open voor iedereen. "Wij hopen weer op veel bezoekers voor een ontmoeting in de kerk, een gesprekje, mijmeren, luisteren, verstillen en genieten van muziek", zo verklaart Wim Geurink van de voorbereidingscommissie van de 'Open Kerk' van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem.

Tijdens deze middag zullen er muzikale optredens zijn van Anne de Jong op dwarsfluit en pianobegeleiding van René Kaskens (14.30 uur) en van het Ruurlose vrouwenensemble Amazing (15.30 uur). Er zullen midwinterhoornblazers zijn die buiten de kerk het sonore geluid van de midwinterhoorns laten horen. Tussentijds zal er orgelspel klinken. Ook wordt er een kort verhaal verteld door Gerry Lusink-Kamperman over Kerst en oud/nieuw uit haar jeugd in Ruurlo. Er een gebedenboek waar iedereen wat in kan schrijven van men op het hart heeft liggen.

Aansluitend zal er om 16.30 uur een korte Vesper worden gehouden waarin Ds. Tinus Gaastra voorgaat en een koortje haar medewerking verlenen zal. Een bloemstuk zal worden gemaakt waarin oud en nieuw naar voren komt. In de stiltehoek kan men een kaarsje aansteken.

Er is koffie en thee en limonade voor de kinderen en natuurlijk voor deze middag zullen de oliebollen niet ontbreken. Uiteraard is iedereen van harte welkom of men nu lid of geen lid is van welke kerk dan ook.
Men kan de Dorpskerk in- en uitlopen, dat mag ook met de volle tassen met boodschappen. "Deze oudejaarsdag is het niet alleen oudejaarsdag op kalender, maar het is ook de oudejaarsdag van de huidige Dorpskerk. Op 1 januari gaat de kerkdeur dicht voor kerkgangers, maar open voor bouwvakkers. De kerk wordt heringericht. Op oudejaarsdag is er daarom alle gelegenheid om de tekeningen van de herinrichting te bekijken en vragen te stellen", aldus Wim Geurink.


Kerstversiering
Jan Telkampstraat

RUURLO - Voorbijgangers staan wellicht even stil bij de meest bijzondere versierselen. De bewoners van de Jan Telkampstraat in Ruurlo hebben hun huizen collectief opgefleurd met kerst- en sfeerverlichting. En er prijkt een grote verlichte ster in de straat. De bewoners wensen iedereen prettige feestdagen en al het goeds voor 2018.