Uitslagen 't Stokpaard

RUURLO – Ton Seleski , Kees Gieteling, Jan Geertsma en Maurits van Uhm wisten de laatste twee weken hun partijen te winnen in de competitie van schaakvereniging 't Stokpaard.. Guide Baggen en Jan Schutte blijven door hun remise ook bij elkaar in de buurt op de ranglijst.

De nieuwe leden van de club hebben het erg naar hun zin. Zij krijgen als een follow-up van de interne schaakcursus die ze hebben gevolgd wekelijks een korte evaluatie van hun laatst gespeelde partij. Drie meer ervaren spelers van de club hebben zich daarvoor beschikbaar gesteld. Uitslagen van 28 november: Gaastra – Eisink 0-1, Beunk – Avé 0-1, Vasse – Bluemers 1-0, Van der Kamp – Bodegom 0-1, Wolthekker – Van Uhm 0-1, Westerveld – Buiten 0,5-0,5, Plokker – Geertsma 0-1, Gieteling – Baggen 1-0 en Peters – Seleski 0-1. Uitslagen van 5 december: Plokker – Gieteling 0-1, Van Uhm – Westerveld 1-0, Geertsma – Peters 1-0, J. Schutte – Baggen 05,-0,5 en Van der Kamp – Seleski 0-1.


Tornax H1 pakt punt
tegen nummer twee

RUURLO – De Ruurlose mannen van volleybalvereniging Tornax speelden afgelopen zaterdag thuis tegen het Borculose Gemini, de nummer van twee van de competitie. Vooraf werd erop gehamerd dat er met lef gespeeld moest worden om het spel van Gemini te ontregelen.

Die opdracht werd met verve uitgevoerd. Tornax speelde met veel druk. Zowel via de service als via de aanval. Hoewel Tornax een gat van vijf punten nog bijna liet vieren, werd de set terecht gewonnen met 25-23. De tweede set kreeg een goed vervolg. Lange tijd ging het spel gelijk op, maar Tornax trok net aan het kortste eind: 22-25. De derde set was in tegenstelling tot de eerste twee sets niet goed. Al snel stond Tornax met 1-10 achter. Na een wissel en een time-out, werd het spel goed opgepakt. Ondanks een flinke eindsprint kwam Tornax net tekort: 22-25. In de vierde set was vervolgens het verzet gebroken en verloor Tornax de set en daarmee de wedstrijd: 17-25. Ondanks het verlies, kan Tornax tevreden zijn met het behaalde punt en vertoonde spel. Het team begint steeds beter te draaien en dat biedt perspectief voor de tweede seizoenshelft. Voor 2017 zit het erop. Zaterdag 13 januari spelen de mannen om 16:00 thuis tegen Wivoc uit Winterswijk.


Bike Repair Ruurlo opent de deuren

RUURLO – Na meer dan vijftien jaar ervaring opgedaan te hebben bij een paar werkgevers – waaronder fietsenfabriek Gazelle in Dieren- vond Ruurloër Henri Krüger dat het nu het juiste moment was aangebroken om een eigen onderneming op te zetten.

Door Jan Hendriksen

Per 10 december is Henri Kruger Bike Repair Ruurlo gestart. Bij Bike Repair Ruurlo kan men terecht voor kleine- tot grote reparaties en onderhoudsbeurten aan fietsen. Ook het reviseren van onderdelen behoort tot zijn expertise. Henri Krüger kan alle merken fietsen repareren en soorten reparaties uitvoeren, maar hij verkoopt vooralsnog geen (nieuwe) fietsen."Mijn filosofie is dat iedereen moet kunnen fietsen en dat op een veilige en verantwoorde manier. Daarom houd ik de prijzen zo laag mogelijk zodat ook mensen met een kleine beurs veilig kunnen fietsen", aldus Krüger. Doordat Henri Krüger bijwijlen ook nog elders verplichtingen heeft is zijn werkplaats aan de Venterkamp 4 in Ruurlo nog niet elke dag geopend. Op de website www.bikerepairruurlo.nl kan men de openingstijden vinden van de werkplaats en wanneer Bike Repair Ruurlo telefonisch bereikbaar is.


Lions DE actie loopt

BARCHEM/BORCULO - De inzameldozen bij de supermarkten in de regio, beginnen zich te vullen met Douwe Egberts koffiepunten en oud vreemd geld.

De DE punten worden omgezet in pakken koffie voor de Voedselbank. Het geld is belangrijk voor de Lions actie om staaroperaties te bekostigen in de derde wereldlanden. Info daarover is te vinden op vreemdgeldblinden@lions.nl. De acties duren tot 1 januari komend jaar, een aantal weken dus. De adressen waar de inzameldozen staan zijn: AH en Plus in Lochem; Plus in Laren; Spar in Harfsen; Attent in Barchem; Coop en Plus in Ruurlo en AH in Borculo.


Kerstviering Vrouwen van Nu Ruurlo

RUURLO – Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo organiseert dinsdag 19 december de gezamenlijke kerstviering voor alle leden. Deze avond wordt geheel verzorgt door eigen leden. Het begint om 19.30 uur en vindt plaats bij De Keizerskroon. De zaal gaat om 19.00 uur open. Info: 0573-459823 of 0545-271918.