Burgerinitiatiefgroep Nettelhorsterweg met rechts Jan Zappeij. Foto: Rob Weeber
Burgerinitiatiefgroep Nettelhorsterweg met rechts Jan Zappeij. Foto: Rob Weeber Foto:

Bijeenkomst over 'De slimste weg van Nederland'

BORCULO - Als het aan de vijf initiatiefnemers van het Burgerinitiatief Nettelhorsterweg ligt, dan wordt de 8 km lange rechte racebaan straks de slimste weg van Nederland. De weg staat op de planning om in 2020 te worden verbeterd.

Door Rob Weeber

Het vijftal, Jan Zappeij, Rik Walvoort, Hans Leeflang, Peter Post en Pascal Kok, deels aanwonend aan de Nettelhorsterweg, hebben de weg in de afgelopen jaren van een regionale verbindingsweg zien veranderen in een verkeersader die langzaam aan dichtslibt.

De drukte, mede het gevolg van de nieuwe fabriek van Friesland Campina in Borculo, is enorm toegenomen en de veiligheid, waaronder die van fietsers en aanwonenden verslechterd. Daarom doet de initiatiefgroep een oproep naar overheden en burgers om op dinsdagavond 12 december naar de Melktap in Geesteren te komen om zich te laten inspireren en informeren over hun plannen.
De initiatiefgroep benadrukt dat ze absoluut niet tegen de ontwikkeling van de Nettelhorsterweg zijn, integendeel. Ze willen alleen bereiken dat de weg veiliger, stiller, schoner en mooier wordt en bovendien duurzame energie gaat opwekken. "We willen via ons burgerinitiatief in gesprek komen met alle betrokken partijen," aldus Jan Zappeij. Lees verder op pagina 3