IVN Midwinterwandeling in bos rond Klein Borculo

BORCULO - Zondag 17 december is de 'aangeklede' Midwinterwandeling van IVN- afdeling OostAchterhoek. Er wordt gewandeld in de bossen rond Klein Borculo. Start 14.00 uur, vanaf Herenlaan 2 in Borculo.

De wandeling voert door oude en nieuwe beukenbossen, gemengde bossen en naaldhoutbossen. IVN- gidsen laten de kenmerken zien van de verschillende bossen, het verschil in lichtinval, dichtheid, groei en onderbegroeiing en de gevolgen van die verschillen voor de aanwezigheid van flora en fauna. Ook wordt er gekeken naar het verschil tussen de oude bossen en de nieuwe. Natuurlijk wordt er ook verteld over al het andere dat tijdens de wandeling te zien en te horen kan zijn, alles wat het wandelpad kruist of wat de natuur de wandelaars voorschotelt.
Goed schoeisel wordt aanbevolen. Meewandelen is gratis. Voor de koffie of thee halverwege wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor inlichtingen kan men bellen met: André Hendriks, 0544-352043.


Kerstzaalvoetbaltoernooi bij vv Reünie

BORCULO - Voetbalvereniging Reünie houdt op vrijdag 29 december een Open Kerstzaalvoetbaltoernooi voor senioren, dames en JO19 ( oude A jeugd) en JO17(oude B jeugd). De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal 't Timpke in Borculo en beginnen om 12.00 uur en duren tot ongeveer 20.00 uur.

De prijsuitreiking vindt plaats in de kantine van vv Reünie op Sportpark de Wildbaan, waar ook tegen betaling van 5 euro genoten kan worden van een boerenkoolstamppot. Stel een team samen en doe mee. Om mee te doen hoeft men geen lid van Reünie te zijn. Iedereen, die een dagje lekker wil voetballen in de kerstvakantie, kan met een aantal vrienden een team samenstellen. Inschrijven kan via het aanmeldingsformulier op de site www.vvreunie.nl of bij Geri Elschot Kastanjelaan 20 in Borculo of bij Kees Bosma, Nobelstraat 41 Borculo. Aanmelden kan tot 25 december.


Kerstbingo vv Reünie op 20 december

BORCULO - Voetbalvereniging Reünie houdt ook dit jaar een kerstbingo en wel op woensdag 20 december. De bingoavond wordt gehouden in de kantine op Sportpark de Wildbaan. De eerste ballen rollen om 19.30 uur. De vereniging zorgt ervoor dat de koffie en thee om 19.00 uur klaar staan. En de prijzen, die staan allemaal in het teken van de naderende Kerst.


Expo Kunstlokaal 11

BORCULO - In Kunstlokaal 11 aan de Bosberg 29 in Borculo is op zaterdag 16 en zondag 17 december een expositie te bewonderen van schilderijen van Hans Scholte in 't Hoff en houten objecten van Peter van de Waal. Belangstellenden zijn welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Meer informatie staat op www.kunstlokaal11.nl.


Repair Café De Berkel in kerstsfeer

BORCULO – Vakkundige vrijwilligers hebben reeds vele apparaten kunnen repareren in het Repair Café De Berkel en daarmee geven zij deze een tweede leven. Op woensdag 13 december zal het Repair Cafe speciale aandacht schenken aan materiaal dat nodig is voor het bereiden van het kerstdiner.

Zo kunnen keuken- en vleesmessen weer perfect scherp worden gemaakt en kan men Senseo apparaten laten repareren zodat liefhebbers na het kerstdiner een lekker kopje koffie kunt drinken.
Repair Café De Berkel is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

De bezoekers kunnen meekijken met de reparatie of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van Repair Café De Berkel.
Plaats en tijd: woensdag 13 december, verder elke tweede woensdag van de maand van 13.00 -17.00 én van 18.30 – 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, Borculo.