Slipjacht Ruurlo voor 36ste keer

RUURLO– De Ruurlose Slipjacht wordt zaterdagmiddag 3 december voor de 36ste keer verreden. Het Slipjachtcomité Ruurlo, onder aanvoering van Anton Bretveld, Gerrit Flierman, Gerrit Klein Bluemink en nieuwkomer Henk Kleine, hoopt op prachtig jachtweer zodat de 'scent' (geur van de vos) goed blijft hangen en het publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt.

Door Jan Hendriksen

Fieldmasters van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging van de slipjacht zijn dit jaar Pascal Hazeleger uit Arnhem en Bernhard Minnen uit Oosterbeek. Om 13.00 uur verzamelen de 'jagers' zich met hun paarden en honden op het Kerkplein in Ruurlo waar wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland het jachtgezelschap officieel welkom zal heten. Na het welkomstwoord en het neutje zullen de deelnemers zich voor de start gereedmaken met daarbij de klanken uit de instrumenten van het Corps des Sonneurs, de hoornblazers die de ruiters van de KNJV steevast vergezellen.

De eerste run start rond 13.15 uur en wordt ingezet nabij de Stapeldijk om vervolgens via buurtschap De Bruil te eindigen aan de Semmeltjesdijk waar de eerste kill is. De tweede run start rond 14.00 uur vanaf de Semmeltjesdijk en gaat via 't Vlakke en 't Veller richting buurtschap Veldhoek waar de tweede run eindigt nabij boerderij Koning van de familie Schepers aan de Loakendiek. De derde run start nabij boerderij Steenblik van de familie Enzerink aan de Zelhemseweg om via de Hengelose buurtschap Varssel via 't Windmöllenveld te eindigen nabij de doolhof aan de Hengeloseweg waar de eindkill plaatsvindt en de honden zich te goed doen aan koeienpens.

Het Slipjachtcomité Ruurlo wil graag vermelden dat men zeer tevreden is met de loyaliteit van alle landeigenaren, zonder wiens toestemming een dergelijk cultuurhistorisch evenement niet te organiseren is. Vorig jaar namen een record aantal van tachtig jagers deel aan de Ruurlose slipjacht. Daarmee was het de grootste jacht van de KNJV van het seizoen 2016-2017.


Bloembollenactie geslaagd

RUURLO – De leerlingen van groep zes/zeven van Daltonschool i.o. Willibrordus speelden woensdag 22 november hun maandviering op het nieuwe podium. Met een bloembollenactie verdienden kinderen en ouders genoeg geld om een lichtgewicht en flexibel podium aan te kunnen schaffen.

De wens van leerlingen, ouders en team van Daltonschool i.o. Willibrordus, een podium voor de optredens, was niet meegenomen in de bouw van de nieuwe school. Een vaste oplossing is niet mogelijk, dus moest er een flexibele verhoging komen. Bij EPS (European Presentation Systems) vond de school precies wat zij zocht, maar daar hing een flink prijskaartje aan. Na de zomervakantie startte de bloembollenactie. Alle kinderen verkochten aan familie en bekenden bloembollen en de school stond in het teken van de actie. Het was spannend of er voldoende verdiend zou worden om de wens te vervullen, maar dat is gelukt. Straks in het voorjaar wordt Ruurlo één grote bloemenzee en staan alle tuinen in bloei.


Sinterklaas bezoekt 'De Driesprong'

RUURLO - Sinterklaas is natuurlijk enorm druk, maar toch bezoekt hij samen met twee pieten, basisschool De Driesprong in Ruurlo op dinsdag 5 december.

Sint heeft laten weten het erg fijn te vinden om iedereen weer te zien. Hij vindt het vooral bijzonder leuk om de niet schoolgaande buurtgenootjes een hand te schudden. Bij deze wil de school iedereen hiervoor van harte uitnodigen. De Sint wordt om ongeveer 8.45 uur op school verwacht. Vanaf 8.30 uur is men welkom. Sint heeft aan het begin van deze ochtend tijd om even een praatje te maken met de buurtgenootjes. Vanaf 9.15 uur brengt de Sint met zijn Pieten een bezoek aan alle groenen van de school.


Kerstactie Berkellandse kerken

RUURLO - De Stichting Kerstactie van de gezamenlijke kerken in de gemeente Berkelland houden dit jaar voor de twaalfde keer de kerstpakkettenactie. Mensen waarvan het inkomen op bijstandsniveau of soms lager is wil men met Kerst verblijden met een pakket levensmiddelen van goede kwaliteit. De Kerstactie van de gezamenlijke Berkellandse kerken is 'missionair'. De missie is gericht op inwoners van de gemeente Berkelland die het financieel moeilijk hebben: hen een hart onder de riem steken via een mooi levensmiddelenpakket met Kerst. Behalve een missie heeft de kerstactie ook een droom. De kerstactie opheffen omdat deze overbodig is geworden. Om deze droom werkelijkheid te laten worden zal de Stichting Kerstactie zich blijven inzetten voor de minima. Ieders steun is daarbij onmisbaar. Wie een bijdrage wil leveren kan een kijkje nemen op www.kerstactieberkelland.nl.


Seniorensoos Ruurlo

RUURLO – Zanggroep Colorful uit Groenlo verzorgt donderdag 7 december voor de leden van Seniorensoos Ruurlo in zaal De Tapperij een middag met zang, maar ook met verrassende extraatjes. Ook niet leden zijn van harte welkom. Aanvang 14.00 uur.