De rolstoelen en rollators waren geen beletsel voor het bezoek aan het museum. Foto: PR
De rolstoelen en rollators waren geen beletsel voor het bezoek aan het museum. Foto: PR Foto:

Museum MORE ontvangt Ruurlose Zonnebloemers

RUURLO – Het was een geweldige vrijdagmiddag. De zon begon te schijnen na de gehele ochtend regen toen De Zonnebloem afdeling Ruurlo werd ontvangen door de medewerkers van het museum More en de Oranjerie.

Er waren 61 deelnemers van de Zonnebloem afdeling Ruurlo naar kasteel Ruurlo gekomen voor een bezoek aan deze mooie plek om te genieten van de locatie en fraaie tentoonstelling van de werken van Carel Willink en jurken van Mathilde Willink. Jos Schaafsma, de adjunct - directeur van het museum. verzorgde de ontvangst en de rondleiding in het museum.

De ontvangst werd vooraf gegaan door een presentatie in de Oranjerie van een uur over de geschiedenis en ontstaan van het kasteel en natuurlijk de schilderijen. Door deze heldere en duidelijke toelichting vooraf zagen de deelnemers de vele bijzondere accenten die Willink in zijn schilderijen heeft verwerkt. Ook werden de jurken van Mathilde Willink ontworpen door Fong Leng gedetailleerd toegelicht.
Ook met rolstoelen en rollators was er geen beletsel voor een bezoek en sommige deelnemers wisten nog oude verhalen te vertellen over de vroegere bewoners en het kasteel in oorlogstijd. Na het bezoek verzamelden de Zonnebloemers zich weer in de Oranjerie voor de afsluiting met heerlijke broodjes en koffie waarna de vrijwilligers van de Zonnebloem en de gasten weer huiswaarts keerden.
Al met al was het een geweldige middag voor de veertigjarig jubilerende Zonnebloem afdeling Ruurlo.


Van Munster exposeert in Kulturhus

RUURLO – KunstKring Ruurlo heeft de kunstenaar Sacco van Munster uitgenodigd om zijn veelzijdig werk te exposeren in het Kulturhus in Ruurlo. De feestelijke opening, waarbij belangstellenden van harte welkom zijn, vindt plaats op vrijdag 8 december. Daarna is de tentoonstelling voor het publiek gratis toegankelijk tot en met 25 januari 2018 op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

De aanleiding voor Sacco van Munster (56) om te gaan schilderen was een verblijf in het ziekenhuis op een psychiatrische afdeling. Dat is inmiddels tien jaar geleden. De behandeling bestond onder andere uit een uurtje creativiteit, opgenomen in het dagprogramma. En daar nam Sacco voor de eerste keer het penseel ter hand. Hij ontdekte al gauw dat hij daar veel plezier aan beleefde, maar ook dat hij schilderstalent bezat. Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen was nam hij onmiddellijk de stap en meldde zich aan voor een schildercursus. Sindsdien werkt hij gestaag aan zijn oeuvre.
Hij schildert vooral op linnen, voornamelijk met acryl, meestal op groot formaat. Zijn inspiratie haalt Van Munster uit zijn herinnering. Hij schildert alles, landschappen, bloemen, voorwerpen en ..... het is altijd vrolijk. Hij wordt gekend als een veelzijdig kunstschilder.
Sacco van Munster werkt bij zorginstelling Aveleijn, een Twentse zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking of een een lage sociale redzaamheid ondersteunt bij een betekenisvol leven.