Het team  van apotheek 't Rikkelder. Foto: Eigen foto
Het team van apotheek 't Rikkelder. Foto: Eigen foto Foto:

Apotheek aan 't Rikkelder heeft metamorfose ondergaan

RUURLO – Na een verbouwingsperiode van drie weken heeft Apotheek Ruurlo op maandag 27 november haar deuren aan 't Rikkelder geopend. Na de fusie van de twee apotheken in Ruurlo van Apotheek 't Rikkelder en Apotheek Ruurlo is besloten om op de locatie van 't Rikkelder de gezamenlijke activiteiten voort te zetten.

De apotheek aan 't Rikkelder heeft een metamorfose ondergaan en het resultaat mag er zijn: er is een licht, modern en ruim interieur met onder andere een speciale 'privacy-balie', waar een persoonlijk gesprek gevoerd kan worden met de apothekersassistente of apotheker, zonder dat andere bezoekers daarbij kunnen meeluisteren. De oude apotheekrobot is uit het pand verwijderd waardoor er meer ruimte beschikbaar is gekomen voor zowel de apotheekbezoekers als apotheekmedewerkers. De verbouwing viel wat complexer uit. Daarom zijn de werkzaamheden enigszins wat uitgelopen. Met ingang van 1 december wordt Sander Garritsen (44) de vaste apotheker van Apotheek Ruurlo. Hij heeft een kleine twintig jaar werkervaring als apotheker; aanvankelijk dertien jaar in Eibergen en Winterswijk, daarna ruim vijfenhalf jaar in Varsseveld. Sander Garrtisen: "Ik ben geboren en getogen in Zutphen en heb altijd met veel plezier in de regio gewerkt. Het bindingsgevoel met de omgeving, de mentaliteit van de bewoners en de taal van onze mooie streek is voor mij erg belangrijk. Ik verheug me er op om in de nieuw verbouwde apotheek met frisse en moderne uitstraling aan de slag te gaan." Apotheker Marc Kothuis, werkzaam aan de Dorpsstraat, gaat Ruurlo verlaten en zal zich in de toekomst meer bezighouden met onderwijskundige taken. Apotheek Ruurlo streeft naar een gestroomlijnde logistiek voor de distributie van de medicijnen, onder meer met het doel om wachttijden in de apotheek te beperken. Dit wordt onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van 'central filling'; een geautomatiseerd proces waarbij geneesmiddelen op een centrale locatie buiten de apotheek gereed gemaakt worden. Geavanceerde computergestuurde robots pakken het juiste medicijn, plakken er het juiste etiket op en sorteren alle medicijnen per patiënt. Binnen 24 uur is het recept volledig verwerkt en kan de medicatie al in de apotheek worden afgehaald. Uiteraard kan ook te allen tijde gebruik worden gemaakt van de bezorgservice van de apotheek.

Herhaalservice
Daarnaast biedt Apotheek Ruurlo de handige herhaalservice aan voor medicatie voor chronische aandoeningen: deze wordt eerst zo veel mogelijk door de apotheek gelijkgetrokken en daarna steeds per drie maanden klaargemaakt voor aflevering. De apotheek zorgt daarbij voor het aanvragen van het herhaalrecept bij de huisarts en de patiënt ontvangt via een e-mail bericht wanneer de medicatie klaarstaat in de apotheek.
Apotheek Ruurlo kent tevens een ruim assortiment aan vrij verkrijgbare artikelen, zoals vitamines, voedingssupplementen, hulpmiddelen en huidverzorgingsproducten. Hierbij past altijd een deskundig advies; men helpt een ieder graag met het maken van een verantwoorde keuze. Graag nodigen alle medewerkers van Apotheek Ruurlo een ieder uit om snel een kijkje te komen nemen op de nieuwe locatie aan 't Rikkelder 22. Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur, zondag gesloten. Telefoon Apotheek Ruurlo 0573 454522. Buiten openingstijden: Gelre Apotheek Zutphen, Den Elterweg 77, 7207 AE Zutphen.