Ruurlose leden van Rotary Barchem plantten twaalf bomen in Ruurlo op de hoek van de Enkeerdlaan en de Nieuwe Weg. Foto: PR
Ruurlose leden van Rotary Barchem plantten twaalf bomen in Ruurlo op de hoek van de Enkeerdlaan en de Nieuwe Weg. Foto: PR Foto:

Rotary Barchem plant veertig bomen in de regio

RUURLO/BORCULO/BARCHEM – Rotary Barchem viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. In het kader van dit jubileum hebben leden van Rotary Barchem zaterdagmorgen 25 november veertig bomen in Borculo, Laren, Lochem en Ruurlo gepland. De veertig bomen symboliseren de veertig leden die Rotary Barchem telt en die met hun wortels in de samenleving verankerd zijn. De veertig bomen worden geschonken aan de plaatselijke bevolking.

Door Jan Hendriksen

De veertig bomen hebben een zichtbare plek in de berm van de geluidswals van de Rondweg/woonwijk Hambroek in Borculo, nabij de rotonde van de N346 in Laren, nabij de rotonde bij zwembad De Beemd in Lochem en aan de Nieuwe Weg – Enkeerdlaan in Ruurlo gekregen. De locaties zijn in overleg met de gemeenten Lochem en Berkelland gekozen. In Ruurlo waren het de Ruurlose Rotary leden Roelof Vos, Arnold Peterse,Tom van Koppen, Wim Rijkenbarg, Gerrit Klein Bluemink en René Swienink die namens de twaalf leden uit Ruurlo twaalf bomen plantten. Het betroffen onder meer twee kaiserlinden, een moeraseik, een rode beuk, een zomereik, een vlierbes en drie esdoorns. In Borculo werden door de Borculose leden negen bomen geplant in Laren ook negen en in Lochem tien. Zaterdag 9 december viert Rotary Barchem met een gezellig samenzijn bij Hof van Gelre in Lochem officieel haar 65-jarig bestaan.

Rotary Barchem steunt op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Doel is om via kennis overdracht en projecten de wereld een beetje mooier te maken. Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: Service above Self. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

Tuin
Zo realiseerde Rotary Barchem enkele jaren geleden al eens een rolstoel pad rond Woonzorgcentrum De Bundeling in Ruurlo en richtte de serviceclub de tuin rondom woon zorggroep De Garven in en schonk men enkele tuinhuisjes aan De Garven.