Inzameling voor rommelmarkt Vrouwen van Nu

RUURLO – Vrouwen van Nu Ruurlo doet een oproep aan iedereen die bruikbare overtollige spullen op zolder, in de schuur of in de kast heeft staan die zaterdag 2 december tussen 10.00 tot 12.00 te brengen bij de familie Kasteel-Rijkenbarg aan de Van Heeckerenlaan 47 in Ruurlo. De ingebrachte spullen zijn voor de jaarlijkse rommelmarkt die Vrouwen van Nu Ruurlo volgend jaar augustus op het Kerkplein houdt. Er kan geen meubilair en kleding worden aangeboden.


Uitslagen Maandag bridge

RUURLO - Zittinguitslag Maandag Bridge gespeeld op 20 november in de Tapperij in Ruurlo. Tweede competitieronde, vierde zitting.

A Lijn: 1 Joke Verheul & Dick van de Kraats 68,75 %, 2 Ans van Duren & Joop Tetteroo 57,99 %, 3 Henny Mulder & Gerrit Mulder 54,86 %.
B Lijn: 1 Jo Gerke Kersjes & Els Koch 59,31 %, 2 Gerda Magis & Lien Hetzel 54,38 %, 3 Jan Wolters & Gerrit Huiting 54,34 %.


Tornax mannen bekeren verder

RUURLO – De mannen van volleybalvereniging Tornax speelde maandagavond 21 november voor de beker in Gendringen tegen Blok '71. Waar Tornax onderin de promotieklasse speelt, speelt Blok '71 een klasse lager in de middenmoot.

Coach Gert Hans hamerde er bij het team van Tornax op dat dit absoluut niet zou betekenen dat er even gewonnen zou worden. De eerste set ging geruime tijd gelijk op. Er werd degelijk gespeeld. Tegen de twintig punten aan wist Tornax, mede door goede servicedruk, een gat te slaan en de set winnend af te sluiten: 22-25. In de tweede set werden er veel onnodige persoonlijke fouten gemaakt.
Daardoor liet Tornax de tegenstander in het spel komen. Ondanks de goede eindsprint werd er verloren: 25-23. Door het gelijke spel werd Tornax wakker geschud. Hoewel het spel in de derde set nog steeds niet uitblonk, werd er wel gewonnen: 21-25. In de laatste set blonk het spel wel uit. Er was veel druk vanuit de service en de aanval en het verzet was gebroken: 12-25. Hierdoor bekeren de mannen van Tornax verder.

In competitieverband moest Tornax afgelopen zaterdag aantreden tegen Orion H3 in Doetinchem. Voor Tornax goed en wel aan het spelen was, was de eerste set al zo goed als voorbij. Orion bestond niet alleen uit jonge spelers, maar deze jonge gastjes konden ook nog een goed volleyballen, waarbij de serve vernietigend was. De tweede set kwam Tornax beter in zijn spel, maar kon helaas niet voorkomen, dat Orion met setwinst aan de haal ging. De derde set kon er worden aangeklampt tot ongeveer halverwege de set. Tornax toonde meer durf en lef, maar moest uiteindelijk ook de derde set aan Orion laten. De vierde set was daarna nog slechts een formaliteit voor Orion. Vrijdagavond speelt Tornax de volgende wedstrijd tegen KSH in Harreveld. Aanvang 21.15 uur.


Kerstconcert door vier zanggroepen

RUURLO/BORCULO - Vocal group EigenWijs uit Lochem onder leiding van Rogier IJmker geeft dit jaar een gezamenlijk kerstconcert met: Brothers 4 Tune uit Castricum, de meidengroep @Seven uit Ruurlo (jonge meiden ) en Vocalgroup After Eight ook uit Ruurlo. Gezamenlijk zingen zij uiteenlopende kerststukken van licht populair tot de wat stemmige stukken. Het concert is op 10 december in de Joriskerk aan het Muraltplein 51 in Borculo. Aanvang concert: 15.00 uur. Entree bedraagt 10 euro.


Uitslagen Ruurlose Bridge Club

RUURLO – De eerste zitting van de derde competitieronde van de Ruurlose Bridge Club is woensdag 22 november in zaal De Tapperij gespeeld. De uitslagen waren als volgt: A-lijn: 1. Inke en Anton Dolphijn 67,08 procent; 2. Joke Gotink en Joost Walter 59,00; 3. Ans Duijn en Jan Kuen 58,00. B-lijn: 1. Albertha Aaten en Gerry Boekelman 65,94; 2. Ria en Joep Roumen 53,77; 3. Corrie en Fop van Kooten 53,06. C-lijn: 1. Peter Hendriks en Johan Eek 64,25; 2. Thea en Jaap Bouman 61,58; 3. Hennie Holtslag en Gerrit Stigter 58,42.


Ledenvergadering IJsclub Ruurlo

RUURLO – IJsclub Ruurlo houdt donderdag 7 december haar jaarlijkse ledenvergadering in het clubgebouw aan IJsclub Ruurlo aan de Wiersseweg 47a.

Bij agendapunt bestuursverkiezingen zijn aftredend en herkiesbaar Erik Weernink, Henk Stegeman en Albert Kamperman. Binnen het bestuur zal een wisseling van voorzitter plaatsvinden. Gert van der Mast treedt terug en Geert Cornelissen zal het voorzitterschap op zich nemen.

Nieuwe leden kunnen abonnementen in de voorverkoop bestellen vóór 15 december 2017 via de website van IJsclub, hier kan men ook terecht voor actuele informatie. www.ijsbaanruurlo.nl.