Foto: Gino Press
Foto: Gino Press Foto:

Sensire zoekt vrijwilligers in Ruurlo

RUURLO - Vrijwilligerswerk doen? Sensire zoekt vrijwilligers voor Woonzorgcentrum De Bundeling en De Garven in Ruurlo. Sensire is dringend op zoek naar vrijwilligers om samen van De Bundeling en De Garven een prettig thuis te maken voor de bewoners.

Sensire zoekt vrijwilligers voor allerlei soorten activiteiten die de bewoners niet meer zelfstandig ondernemen, zoals het wandelen naar de markt, spelletjes doen, bewegen (sport en spel), chauffeurs voor een uitje, een boek lezen en koken. Men is specifiek op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om ontvangstmedewerker/gastvrouw of gastheer te zijn binnen De Bundeling en een vrijwilliger die het leuk vindt om te helpen bij het koffie schenken en het uitserveren van de maaltijd. Tevens wordt gezocht naar een vrijwilliger die affiniteit heeft met bewoners met dementie en het leuk vindt om de woonbegeleider te ondersteunen in de huiskamer, zowel in De Bundeling als in de huiskamers van de kleinschalige woonvorm De Garven. Sensire biedt de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen op een mooie locatie samen met een leuk team van woonbegeleiders en verzorgenden. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld, echter behoort men wel affiniteit te hebben met de bewoners. Sensire organiseert jaarlijks een gezellige middag of avond voor alle vrijwilligers. Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kan men contact opnemen met Karin Willemsen, welzijnscoördinator, tel. 06 51106772.


Herfstkleurenwandeltocht Veldhoek

VELDHOEK - Wandelsportvereniging de Ploeg organiseert zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Veldhoek de 57ste Herfstkleurenwandeltocht. De start vindt vanaf feestzaal de Veldhoek aan de Varsselseweg 55 tussen Zelhem en Ruurlo plaats. De routes zijn weer met zorg door de Zelhemse wandelsportvereniging de Ploeg voorbereid om de wandelaars te laten genieten van de verschillende landschappen in herfstooi. De keuze is uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Start 20 en 25 kilometer van 9.00 uur tot 10.00 uur. Overige afstanden van 10.00 uur tot 14.00 uur. Halverwege elke afstand is gelegenheid om te rusten. Voor meer informatie: tel. 0314 641531 of 0575 463013.


Cursus Presentatie

REGIO – Project RVAZ (Ruimte Voor Anders Zijn) regio Oost-Gelderland zoekt voor mensen met een psychische handicap of eenzaamheid, vrijwilligers die bezoekjes willen afleggen en een luisterend oor willen bieden.

Als bezoeker wordt een gratis cursus 'Presentatie' aangeboden en begeleiding als er vragen of problemen zijn. In de cursus leert men onder andere iets over de psychiatrie, wat present zijn inhoudt en gaat men dieper in op zingeving en levensvragen. Ook als men zelf behoefte heeft aan zo'n vrijwilliger en eens wil praten over vragen of ervaringen, samen wilt wandelen of ergens een kopje koffie wilt drinken, kan men zich aanmelden. Meer informatie op www.ruimtevooranderszijn.nl, bij de coördinator, Ruud van Velzen, tel. 0573- 459416 of bij geen gehoor bij de voorzitter van de werkgroep, Janine Meeuwsen 0575 472375.


Fietser komt in botsing met scooterrijder

Barchem - Op de kruising van de Barchvenne met de Ruurloseweg - N312 zijn zondag 15 oktober een fietser een een scooterbestuurder met elkaar in botsing gekomen.

Twee fietsers wilde schuin oversteken naar het fietspad. Een scooterbestuurster kon een van de fietsers niet meer en ontwijken waarna een botsing volgde. De vrouwelijke fietser is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie nam getuigenverklaringen op en het verkeer werd door omstanders langs het ongeval geleid.