De Hoogheden in De Dijkhoek. Foto: PR
De Hoogheden in De Dijkhoek. Foto: PR Foto:

Henk Temmink en Sabine
Nieuwenhuis Koningspaar Dijkhoek

DIJKHOEK - Zaterdag 7 oktober heeft buurtschap de Dijkhoek haar jaarlijkse Buurtfeest gehouden. Dit begint altijd met de huifkar van Jan en Jo Bats samen met de buurtleden het koningspaar van voorgaand jaar op te halen.

De saamhorigheid is groot in de Dijkhoek want soms zijn er leden iets aan de late kant, maar dan springt men zo onderweg in de huifkar of fietsen de buren in groten getale achter de huifkar aan.

Eenmaal weer terug bij Buitencentrum Kerkemeijer werd het koningsschieten geopend door het koningspaar van vorig jaar, waarna de strijd om de titel Koning of Koningin van de Dijkhoek losbarstte.

Bij de dames was het vogelgooien extra spannend want dit jaar zat de vogel er goed stevig op, dus goed gooien was belangrijk. Na menig keer gooien werd de vogel door Sabine Nieuwenhuis eraf gegooid. (in 1999 was ze eerder koningin).

Henk Temmink schoot de vogel bij de mannen eraf.(in 2010 was hij ook eerder koning) Bij de jeugd heeft Max Heijmer gewonnen bij het vogelschieten, daar is uiteindelijk om e titel geloot omdat door de regen de vogel behoorlijk bleef plakken.

Tijdens het schieten en gooien waren er voor de jeugd allerlei knutseltafels, cake-versiertafels en een grote bult zand door Erfra uit Borculo geleverd waar ze goed op konden spelen.
Voorafgaand aan dit alles waren er nog drie kleine spelletjes die in competitieverband gespeeld werden door alle buurtleden. Het werd al met al een groot feest in samenwerking met de Powerband die tot in de late uurtjes speelde. De Dijkhoek kan terug kijken op een geslaagd buurtfeest.