Workshop 'Samen tegen eenzaamheid'

RUURLO - 't Dorpshuis Ruurlo houdt in samenwerking met de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem woensdagavond 18 oktober in de bibliotheek in Ruurlo (Dorpsstraat 74) een avond met als titel: 'Samen tegen eenzaamheid'.

Of men zich nu wel of niet eenzaam voelt, iedereen is welkom op deze avond van 19.30 tot 21.30 uur, om over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Ook mensen die op een of andere manier iets voor eenzamen willen betekenen zijn welkom. Mensen die eenzaam zijn, komen vaak terecht in een vicieuze cirkel. Wie eenzaam is voelt zich niet zo lekker, soms zelfs depressief of somber. En omdat men zich zo voelt komt men minder makkelijk in beweging vanwege gedachten als 'wie zit er nu op mij te wachten', 'wat heb ik eigenlijk te vertellen' of 'wie vindt mij nou leuk?' De vraag is dan hoe komt iemand uit deze cirkel. Op deze avond wordt eenzaamheid bespreekbaar gemaakt en komen thema's aan de orde als: Wat is eenzaamheid (voor mij), wat kan en wil ik er aan doen en hoe kan ik dat realiseren?
Eigen ervaringen en gedachten zijn hierbij het uitgangspunt. Tijdens deze avond kan men mensen ontmoeten en wellicht gedachten of gevoelens over eenzaamheid delen. Informatie en aanmelding (verplicht) voor deze avond bij 't Dorpshuis Ruurlo, per mail: dorpshuisruurlo@gmail.com of tel: 0613917062.


www.dorpshuisruurlo.nl