Saints and Sinners. Foto: PR
Saints and Sinners. Foto: PR Foto:

Varssels Feest komt er aan

VARSSEL - Het jaarlijkse Varsselse Feest barst weer los. Op het programma staan onder meer optredens van Saints 'n Sinners en de Disco Kings. Natuurlijk ontbreken de toneelvoorstelling, de volksspelen en het kinderfeest met alle bijkomende vermaak niet. De festiviteiten vinden plaats op 13, 14 en 15 oktober in en rondom de feesttent bij de Varsselse molen, Varsselseweg 34, Hengelo Gld.

Het Varssels Volkstoneel voert op vrijdagavond de doldwaze klucht 'Een pil voor Opa' op. De aanvang is om 19.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie en cake. Tevens is er een grote verloting. Na afloop van de toneelvoorstelling is er muziek van DJ Jordy. Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, aanvang 13.30 uur. Zaterdagavond is er een knallend feest met de populaire band Saints 'n Sinners. De band bestaat uit vijf topmuzikanten die met passie en plezier de bezoekers in een hoog tempo meenemen door de pophistorie. De muzikale show wordt omlijst met diverse special effects. Iedereen die van een oergezellig feest houdt is welkom. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 7,50 euro. Legitimatie verplicht. Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de kinderoptocht. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen. Vanaf 15.00 uur wordt de tent op de kop gezet door de Disco Kings met muziek van nu en de voorbije jaren, videoclips en entertainment. Kortom 100 % feestgarantie. De entree is vrij.


Alzheimer Café Berkelland over ergotherapie

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt of die lotgenoten bezighouden. Het volgende Café is op dinsdag 10 oktober, in Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. De bijeenkomst begint om 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Het thema van deze maand is: Ergotherapie bij dementie
Voor jezelf zorgen is voor mensen met dementie het allermoeilijkste wat er is. Ergotherapie kan daarbij helpen, want er is een speciale methode ontwikkeld voor mensen met dementie én hun mantelzorger. De ergotherapeut van Livio informeert en instrueert ons deze avond hierover.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411