Duurzame huis bekijken in de Achterhoek. Foto: PR
Duurzame huis bekijken in de Achterhoek. Foto: PR Foto:

Kijkje nemen tijdens Achterhoekse Duurzame Huizenroute

ACHTERHOEK - Op zaterdag 4 november kunnen belangstellenden van 11 tot 15 uur met eigen ogen zien hoe warmtepompen, efficiƫnte kachels, zonneboilers en energiezuinige huizen er uit zien.

In de hele Achterhoek kan men bij mensen terecht die hun energiezuinige huis openstellen. De eigenaren vertellen hun ervaringen en geven tips wat de praktische mogelijkheden zijn van energiebesparing in combinatie met comfortabel wonen. Het is een mooie manier om energiebesparende maatregelen in de praktijk te zien. Naast de woningen zijn ook een zonnepark, microvergister en een aantal showrooms van bedrijven opengesteld.

Waar en wanneer
Op zaterdag 4 november kan men de deelnemende duurzame huizen en bedrijven bekijken tussen 11 en 15 uur. Voor gedetailleerde informatie en de laatst toegevoegde huizen kan men kijken op www.verduursaamenergieloket.nl onder de kop 'voorbeelden uit de regio', of Facebookpagina facebook.com/Achterhoekse-Duurzame-Huizenroute.
Wie ook duurzame maatregelen getroffen heeft in de woning kan zijn/haar huis aanmelden voor de Achterhoekse Duurzame Huizenroute en deel ervaringen met anderen. Aanmelden kan via: www.verduursaamenergieloket.nl onder de kop 'voorbeelden uit de regio'.

De Achterhoekse Duurzame Huizenroute wordt georganiseerd door het verduurSaam energieloket. Het loket is opgericht door de Achterhoekse gemeenten. Mensen kunnen hier terecht met vragen over energiebesparing, duurzame energieopwekking en wooncomfort. Ga voor meer informatie naar www.verduursaamenergieloket.nl.