Het Borculo's Mannenkoor. Foto: PR
Het Borculo's Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Concert Borculo's Mannenkoor Joriskerk

BORCULO - Zondag 8 oktober geeft het Borculo's Mannenkoor (BMK) haar najaarsconcert. De uitvoering van dit concert vindt dit keer plaats in de Joriskerk, Muraltplein 51 in Borculo. Voor deze kerk is bewust gekozen vanwege de akoestiek. Hierdoor lukt het beter de kwaliteit die het koor nastreeft te bereiken. Aanvang is 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur staat de deur open. Toegangskaarten zijn vooraf bij de ingang van de kerk verkrijgbaar.

Om het luisterplezier nog eens te verhogen heeft het koor een aantrekkelijke selectie van uit te voeren liederen gemaakt. Ook nu weer putten zij uit het Slavische, Russische en westerse repertoire.
Het BMK werkt deze keer samen met Primavera, een vrouwenkoor uit Borculo. Tevens leveren twee solisten bijdragen aan dit concert: Mathanja Kornelissen-ten Dam en Edgar Bloem. Zij genieten regionale bekendheid en hebben meerdere grote optredens achter hun naam staan. De samenwerking met Primavera en de twee solisten vormt voor het BMK een extra stimulans.


Scholieren rijden kunstroute

BORCULO - Maandag en dinsdagmorgen wordt het een drukte van belang in Geesteren met veel fietsers. De groepen zes van de basisscholen uit de voormalige gemeente Borculo gaan een mini-kunstroute maken. Zo maken ze kennis met verschillende richtingen in de beeldende kunst. De drie kunstenaars van Kijk op Kunst die met een bezoek worden vereerd zijn Job Heykamp, keramiek; Ton Trel, fotografie; Jenny Geukes, schilderen. Er wordt tekst en uitleg gegeven over hun werk en de kunstenaars staan open voor vragen uit de groepen. Ook komend weekend, 7 en 8 oktober, is de kunstroute nog te bezichtigen van 12.00 tot 17.00 uur. Infopunten: café Baan in Geesteren en café Florijn in Gelselaar. Voor verdere informatie: www.kijkopkunstborculo.nl