Jeugd kan kennismaken met sportverenigingen. Foto: PR
Jeugd kan kennismaken met sportverenigingen. Foto: PR Foto:

Uitslag Maandag Bridge

RUURLO - De zittinguitslag van het Maandag Bridge van 25 september, gespeeld in de Tapperij in Ruurlo, eerste competitieronde, tweede zitting zijn als volgt:

A Lijn: 1 Henny Mulder en Gerrit Mulder 72,92 procent; 2 John Wokke en Joep Roumen 63,33; 3 Leny van Dijk en Janny de Lange 52,92. B Lijn: 1 Nel Greven en Piet Greidanus 62,22; 2 Dien Flierman en Truus Pluyter 59,50; 3 Jan Wolters en Gerrit Huiting 59,00.


Jeugd maakt kennis met sportverenigingen

BORCULO/EIBERGEN - Rond de herfstvakantie kan de jeugd uit Borculo en Eibergen kennismaken met verschillende sportverenigingen. De Sport Federatie Berkelland (SFB) nodigt alle kinderen van groep 1 tot en met 8 uit om voor €3 kennis te maken met de lokale sportverenigingen.

De jeugd wordt zo geholpen een goede sportkeuze te maken of een lekker middagje te sporten. De jeugd uit Borculo kan tijdens Kies je sport Borculo op maandagmiddag 16 oktober van 14 tot 17 uur kennismaken met vv Reünie (voetbal), KV Olympia'22(korfbal), VV Kerkemeijer Gemini (volleybal) en GV Borchlo (gymnastiek) in en om sportaccommodatie 't Timpke (Haarloseweg 10 in Borculo) en op sportpark De Wildbaan. Op woensdag 18 oktober van 13.30 tot 17.00 uur is Jeugd in Actie Eibergen voor alle jeugd uit Eibergen in de Pickerhal in Eibergen. Er kan in de sporthal kennis worden gemaakt met maar liefst zes verschillende sportverenigingen: VV Boemerang (volleybal), BC Picker Reds (basketbal), Odival (speeltuin turnen), ASV Eibergen (atletiek), TV Mallumse Molen (tennis) en BC Yapton (Badminton en Dynamic Tennis). Deelnemers krijgen twee keer wat te drinken en er wat te eten bij. Via de scholen zijn er per mail brieven verstuurd naar alle ouders. Opgeven voor 10 oktober bij de SFB. Stuur een mail naar john@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 0545-476727. Kijk voor meer informatie op www.sportfederatieberkelland.nl.


't Broek blijft tweede in klootschietcompetitie

RUURLO – Wederom leverde het eerste mannenteam van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo een goede prestatie tijdens de tweede competitieronde van de Achterhoekse klootschietcompetitie. Na de goede start van de competitie consolideerde het 't Broek de tweede plaats in de eerste klasse. Ditmaal waren de klootschieters uit de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) te gast in Zieuwent voor hun competitiewedstrijd. Door de vele regen vielen de scores wat tegen maar de verschillen waren wederom erg klein.

Koploper Klein Dochteren uit Lochem verloor in een rechtstreeks duel van de mannen uit 't Ruurlose Broek op meters. Met 58 schoten kwamen beide teams aan de finish. Ook Respelhoek (Geesteren), Eibergen en Zwolle 3 hadden 58 schoten nodig op het natte maar mooie parkoers in Zieuwent.
Winnaar was ditmaal Zwolle 1 dat 55 schoten nodig had en opschuift naar de derde plaats in de competitie. Respelhoek is gezakt naar de vierde plaats en heeft nu twee schoten achterstand op Zwolle. Onderlingen uit Haarlo kwam met zestig schoten binnen wat goed was voor een negende plaats. Deze plek bezet men ook in het algemeen klassement. 't Broek 2 sloot de rij met 64 schoten in de eerste klasse.

De tweede klasse was net als in de eerste competitieronde een prooi voor Respelhoek 2. Dit team staat inmiddels vijf schoten voor op Onderlingen 2 in het tussenklassement. Dijkhoek 1 (Borculo) werd met 68 schoten achtste net voor Heksenkring 1 (Barchem) dat 69 schoten nodig had.
In het tussenklassement staat Heksenkring 1 op een zevende plaats en Dijkhoek 1 staat negende. Over veertien dagen is Klein Dochteren gastheer voor de derde competitieronde in Lochem.